Αιδιοπλαστική - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΑιδιοπλαστικήΗ αιδιοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία αναδιαμορφώνεται (μειώνεται ή αυξάνεται κατά περίπτωση) το μέγεθος των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα δημιουργείται μετά τον τοκετό, το πέρασμα του χρόνου ή μετά από κάποια μόλυνση που υπέστη η περιοχή. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις  όπου το πρόβλημα είναι εμφανές από την παιδική ηλικία. Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί ένα πρόβλημα τόσο λειτουργικό για την ασθενή όσο και αισθητικό.

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Με την επέμβαση αυτή αφαιρούμε το επιπλέον δέρμα, με την χρήση Laser, με τέτοιον τρόπο ώστε η ουλή να μην είναι εμφανής. Συχνά η επέμβαση συνδυάζεται και με μείωση του κολπικού εύρους αν κρίνεται απαραίτητο εφόσον έχουν προηγηθεί πολλαπλοί τοκετοί. Η επέμβαση διαρκεί από 1 – 3 ώρες ανάλογα με τις επιπλέον εργασίες που θα πραγματοποιηθούν. Η ασθενής φεύγει από την κλινική την ίδια μέρα. Όταν η διαδικασία γίνει σωστά και σχολαστικά δεν υπάρχουν επιπλοκές , παρά μόνο ένα πρήξιμο στην περιοχή το οποίο υποχωρεί μετά από 4 περίπου εβδομάδες. Η επιστροφή της ασθενούς στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από μια εβδομάδα ενώ η σεξουαλική δραστηριότητα επιτρέπεται μετά από ένα περίπου εβδομάδες.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Σε κάποιες γυναίκες το μέγεθος των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου είναι τόσο μικρό ώστε να μην καλύπτονται τα εσωτερικά χείλη. Ο όγκος τους μπορεί να αυξηθεί με στοχευμένες ενέσεις αυτόλογου λίπους (Λιπογλιπτική), το οποίο λαμβάνεται από μια άλλη περιοχή του σώματος της ασθενούς. Επίσης μπορεί να γίνει και έγχυση υαλουρονικού οξέως στην περιοχή ώστε να αυξηθεί ο όγκος. Η επιλογή αυτή όμως δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα σε αντίθεση με την αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση ο γιατρός είναι αυτός που θα κρίνει ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για εσάς. Η εμπειρία του ιατρού είναι αυτή που θα εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα με γρήγορη ανάρρωση και πάνω από όλα διατηρώντας την φυσική εμφάνιση της περιοχής, που συνεπάγεται βελτίωση της αυτοπεποίθησης της ασθενούς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

 

TOP