Αποκατάσταση Μαστού - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ

Η συνειδητοποίηση της παρουσίας ενός καρκίνου στο Μαστό ή η επέμβαση για την αφαίρεση του Καρκίνου του Μαστού συχνά φέρνει την επανάσταση στην ζωή της γυναίκας και ανατρέπει τα πάντα.

Η παραμόρφωση και η αναπηρία που υφίσταται μια γυναίκα από την Μαστεκτομή επηρεάζουν αρνητικότατα τον κοινωνικό και εργασιακό της βίο καθώς επίσης και την θηλυκότητα και σεξουαλικότητα της.

Σήμερα, τα επακόλουθα της Μαστεκτομής έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, μιας και η Αποκατάσταση του Μαστού είναι πλέον εφικτή χάριν της Πλαστικής Χειρουργική. Βέβαια, ακόμη δεν είμαστε σε θέση να κλωνοποιήσουμε τον Μαστό, άλλωστε ούτε η θεία φύση έκανε ολόιδιους τους δυο μαστούς. Είμαστε όμως στην ευχάριστη θέση να πούμε, ότι εξαιτίας της προόδου στον τομέα της Αποκατάστασης του Μαστού, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα που προσεγγίζουν την τελειότητα.

Οι δε γυναίκες, που υποβάλλονται σε Αποκατάσταση Μαστού βιώνουν πολύ θετικά την εμπειρία αυτή μιας και δεν υποχρεούνται πλέον να φέρουν εξωτερικά ενθέματα ή μπορούν να φορούν ότι ρούχο θέλουν, ή μπορούν να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται ότι υποβλήθηκαν σε επέμβαση Αποκατάστασης Μαστού.

Σήμερα, η Αποκατάσταση του Μαστού είναι  σε κάθε περίπτωσή, από τεχνικής άποψης, εφικτή. Εξαρτάται δε, από την θέληση της εκάστοτε ασθενούς αλλά και από το Ογκολογικό της προφίλ, ο χρόνος Αποκατάστασης του Μαστού.

Πολλές μελέτες Παγκοσμίου φύσεως έχουν αποδείξει, ότι η Αποκατάσταση του Μαστού δεν επηρεάζει τον έλεγχο, την εξέλιξή αλλά και την εφαρμογή θεραπείας της νόσου.

Η Αποκατάσταση του Μαστού σήμερα, μπορεί να αρχίσει και να ολοκληρωθεί άμεσα, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την Μαστεκτομή. Εάν δεν είναι εφικτό αυτό, είναι καλό η Αποκατάσταση να γίνει μετά  την πάροδο κάποιων μηνών. Σε κάθε περίπτωση, η Αποκατάσταση του Μαστού μπορεί να γίνει ακόμη και μετά από έτη από την επέμβαση, με εξίσου καλά αποτελέσματα.

Σκοπός της επέμβασης Αποκατάστασης του Μαστού, είναι η απόκτηση ενός Μαστού με φυσική φόρμα, όγκο, προφίλ, συμμετρικού με τον ετερόπλευρο, αναλογικού με το σώμα της ασθενούς, που να περιλαμβάνει και το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές Αποκατάστασης του Μαστού, κάθε μια δε είναι εντελώς προσωποποιημένη στην εκάστοτε ασθενή, σε σχέση με την νόσο και την σωματική της διάπλαση.

Τεχνικές

Αποκατάσταση του Μαστού με πρόθεσή σιλικόνης.

Αποκατάσταση του Μαστού με ιστικό διατατήρα που έχει χαρακτηριστικά πρόθεσης.

Αποκατάσταση Μαστού με αυτόλογους ιστούς. Μεταφορά δηλαδή ενός τμήματος δέρματος και μυός από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο με μικροχειρουργικές τεχνικές, το οποίο έχει την δυνατότητα να αποκαταστήσει το έλλειμμα της Μαστεκτομής. Το άνω τμήμα δέρματος και μυός ονομάζεται Κρημνός και υπάρχουν αρκετοί που σήμερα χρησιμοποιούνται TRAM FLAP (από περιοχή της κοιλιάς), DIEP FLAP (από περιοχή της κοιλιάς), Πλατύς Ραχιαίος (από περιοχή ράχης). SGAP FLAP (από περιοχή γλουτών) και πολύ άλλοι.

Αποκατάσταση Μαστού με πρόθεση και Κρημνό.

Κάθε δυνατότητα Αποκατάστασης του Μαστού, όπως έχει προαναφερθεί, είναι προσωποποιημένη και συναποφασίζεται με την ασθενή. Άλλωστε, κάθε δυνατότητα έχει σαφείς ενδείξεις και αντενδείξεις που θα συζητηθούν εκτενώς πριν αποφασισθεί η τεχνική Αποκατάστασης.

Τέλος, μένει να αποκατασταθεί το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας Άλω. Αυτό θα γίνει μετά την πάροδο κάποιον μηνών, με τοπική αναισθησία και την χρήση τοπικών ιστών ή την χρήση ιστών από την ετερόπλευρη θηλή ή τέλος την χρήση ιστών από τα χείλη του Αιδοίου. Θα χρειαστεί πιθανά και ένα ιατρικό tattoo στην νέα θηλή έτσι ώστε να μην υπάρχει διαφορά χρώματος.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP