Αποκατάσταση Ουλών Θεσσαλονίκη - Πλαστικός Χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΛΩΝ

Αποκατάσταση ΟυλώνΤραύματα, Χειρουργικές Επεμβάσεις, Ακμή και ασθένειες όπως η Ανεμοβλογιά αφήνουν στο πέρασμα τους ανεξίτηλα δερματικά σημάδια. Σημάδια τα οποία προέρχονται από την επούλωση του δερματικού τραύματος και ονομάζονται Ουλές. Η Επούλωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία λοιπόν κατά την οποία ο οργανισμός αποκαθιστά την συνέχεια του δέρματος δηλαδή  την Δερματική Βλάβη.

Όταν αυτή η διαδικασία δεν διαταράσσεται και είναι φυσιολογική έχουμε τον σχηματισμό της Φυσιολογικής Ουλής. Όταν διαταράσσεται η Επούλωση τότε έχουμε τον σχηματισμό πιθανά Δύσμορφης – Υπερτροφικής ουλής ή ακόμη και Χηλοειδούς.

Σήμερα ο Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να αποκαταστήσει με μια σειρά μεθόδων, τις οποίες θα αναφέρουμε, όλες τις Δυσεπούλωτες  – Δύσμορφες, Υπερτροφικές ουλές και τα Χηλοειδή. Ας δούμε πως.

Πρώτα από όλα η αρχή της αντιμετώπισης μιας Ουλής γίνεται με την ΠΡΟΛΗΨΗ! Έτσι λοιπόν ο Πλαστικός Χειρούργος αρχίζει να αντιμετωπίζει μια Ουλή από την στιγμή της συρραφής του τραύματος π.χ συρράπτοντας το τραύμα με πολύ λεπτότερα ράμματα, χωρίς τάση, και ακλουθώντας τις φυσιολογικές γραμμές του δέρματος.

Χρησιμοποιούμε ειδική πιεστική επίδεση ή ειδικά επιθέματα σιλικόνης έτσι ώστε να αποφύγουμε την δημιουργία Υπερτροφικών Ουλών και Χηλοειδών.

Τέλος αν ένα θλαστικό τραύμα είναι διαφορετικό από της αρχές συρραφής τις Πλαστικής Χειρουργικής δεν διστάζουμε να μετακινήσουμε, να μεταφέρουμε ιστούς (δέρμα), από κάποιο άλλο σημείο του σώματος μας (Αυτόλογη Μεταφορά Δέρματος) έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το τραύμα και να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης Δύσμορφης Ουλής.

Εάν η Δύσμορφη ουλή ή το Χηλοειδές έχει πλέον εγκατασταθεί ένας τρόπος αντιμετώπισης τους είναι η χειρουργική αφαίρεση της ουλής και η επανασυρραφή του τραύματος σε νέα υγιή όρια.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε σε μια ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Μικρομεταφοράς ιστών που εφαρμόζουμε.
Με την οποία από κάθε ευθεία Ουλή, μέσω ειδικών κυκλικών νυστεριών του ενός χιλιοστού διαμέτρου, αφαιρούμε το αντίστοιχο Ουλώδες δέρμα και κατόπιν με τα ιδία νυστέρια περνούμε υγείες δέρμα και το εμφυτεύουμε στην Ουλή. Στην δότρια χώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα επούλωσης ενώ η δέκτρια χάριν του υγιούς δέρματος Επουλώνει Άριστα. Χρειάζονται πάνω από μια συνεδρία για την καλή αποκατάσταση της Ουλής ενώ τα αποτελέσματα, που είναι πολύ καλά, εξαρτούνται από την βιολογική συμπεριφορά του κάθε ιστού.

Μια άλλη μορφή αντιμετώπισης μιας Δύσμορφης Ουλής είναι με την χρήση Laser διοξειδίου CO2 ή και Erbium τα οποία αναδομούν το επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας και φυσικά αποκαθιστούν με αυτό των τρόπο πολλές Δύσμορφες Ουλές και ΟΥΛΕΣ ΑΚΜΗΣ. Εδώ πρέπει να πούμε ότι οι Ουλές Ακμής επιδέχονται βελτίωσης αλλά ποτέ δεν εξαφανίζονται.

Άλλος τρόπος αντιμετώπισης μιας Ουλής είναι η χρήση Μηχανικών Peelings (Δερμοαπόξεση) ή Χημικών Peelings τα οποία αναδομούν λειαίνοντας την επιδερμίδα με ποσοστό βελτίωσης έως και 70%.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε την χρήση κορτιζόνης σε περίπτωση Χηλοειδούς με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και ακόμη την χρήση Υαλουρονικού Ενέσιμου εντός της βλάβης που ουσιαστικά κρύβει το πρόβλημα της Ουλής καθώς γεμίζει τις <<Ρυτίδες>> που γίνονται από τις Ουλές. Κύριο πλεονέκτημα του Υαλουρονικού στην αντιμετώπιση της Ουλής είναι η ευκολία χρήσης του, ενώ μειονέκτημα αποτελεί το ότι δεν είναι μόνιμο παρά απορροφάται από τον οργανισμό. Βέβαια η διάρκεια του κυμαίνετε  από 1 έως 3 χρόνια.

Φυσικά όλες οι προηγούμενες μέθοδοι μπορεί να συνδυαστούν για να δώσουν ενα Άριστο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που θα ανακουφίσει την ψυχολογία του ασθενούς και θα του χαρίσει αυτοπεποίθηση και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP