Απώλεια Βάρους - Πλαστικός Χειρουργός στη Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

images (1)Η μαζική απώλεια σωματικού βάρους (> 20 kg) επιτυγχάνεται είτε μέσω ειδικών προγραμμάτων απώλειας βάρους είτε μέσω χειρουργικής επέμβασης (χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας).

Μετά την απώλεια βάρους γενικά παραμένει μια χαλάρωση, μια περίσσεια του δέρματος σε ορισμένες περιοχές του σώματος όπως είναι  η κοιλιά, το στήθος, τα χέρια, οι μηροί και το πρόσωπο.

Υπάρχουν διάφορες  μέθοδοι  επανόρθωσης της χαλάρωσης του δέρματος, οι oποίες χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες.

Α) Επεμβατικές. Τεχνικές πλαστικής – επανορθωτικής αποκατάστασης.

Β) Μη Επεμβατικές.

Η επανορθωτική επέμβαση Πλαστικής Αποκατάστασης γενικά εκτελείται μετά τουλάχιστον 12 μήνες από την σταθεροποίηση του βάρους του σώματος.Έτσι λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι για να κερδίσει κανείς την μάχη ενάντια στο χαλαρό δέρμα και πριν καταλήξει σε μια πιθανή επέμβαση, την οποία πιθανότατα θέλει να αποφύγει, πρέπει να αρχίσει άμεσα τον αγώνα  αποκατάστασης του δερματικού τόνου!

Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει και πιο το πιθανό αποτέλεσμα!

Α) Ειδική Διατροφή.

Μέσω της αλλαγής της διατροφικής συνήθειας και τις προσθήκης τροφίμων που περιεχούν υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών Ε (Καρότα-λαχανικά), βιτ. Β (θαλασσινά – δημητριακά) και βιτ. C μπορεί να επιτευχτεί μείωση της χαλάρωσης καθώς και αναστολή της χρονογήρανσης. Οι ωμές τροφές όπως π.χ Ντομάτες αυξάνουν τα επίπεδα Ελαστίνης και μπορούν να επιτύχουν μείωση της χαλάρωσης του δέρματος καθώς και αύξηση της ελαστικότητας του. Τα συμπληρώματα διατροφής Υαλουρονικού οξέως μαζί με Μαγνήσιο είναι επίσης πολύ καλά και δρουν επικουρικά μαζί με τα προηγούμενα. Χρειάζεται όμως μακροχρόνια και εξατομικευμένη προσπάθεια με αποτελέσματα που είναι μεν καλά αλλά δύσκολα όμως μπορούν να εκτιμηθούν μιας και η προσπάθεια εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς. (ΚΟΣΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ).

Β) Ενυδάτωση.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από νερό, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ένα σταθερό επίπεδο ενυδάτωσης για να εκτελεστούν οι απαραίτητες λειτουργίες του. Είναι επίσης απαραίτητο στην καύση του λίπους καθώς επίσης και στην αποβολή προϊόντων του μεταβολισμού, προϊόντα τα οποία εάν δεν αποβληθούν προκαλούν πρώιμη γήρανση και απώλεια της ελαστικότητας. Έτσι λοιπόν η ενυδάτωση αναστρέφει την γήρανση και την χαλάρωση. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. (ΚΟΣΤΟΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟ).

Γ) Μεσοθεραπεία.

Η Μεσοθεραπεία είναι ένα από τα πρόσφατα θαύματα της αισθητικής ιατρικής. Είναι μια μη χειρουργική θεραπεία και χρησιμοποιείται για να καταπολέμησει μια ποικιλία καταστάσεων που σχετίζονται με το δέρμα και την εμφάνιση του.

Περιλαμβάνει την έγχυση δια  Μίκρο – βελόνης διαμέτρου 0,3 mm και μήκους 4 mm διαφόρων ουσιών στην μεσότητα του δέρματος (Χόριο). Οι ουσίες που μπορούν να εγχυθούν είναι αμινοξέα, ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα, φάρμακα καθώς και Αυξητικοί Παράγοντες (P.R.G.F Νέα Μεσοθεραπεία). Κύριος στόχος της Μεσοθεραπείας λοιπόν είναι η μεσότητα του δέρματος με σκοπό την Ενυδάτωση, Αντιγήρανση, Σύσφιξη, Αναζωογόνηση, λιπόλυση και αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας.

Είναι όπως παρατηρεί κανείς μια πολύ δημοφιλής καθώς και αποτελεσματική μέθοδος που με ορατά μετρήσιμα αποτελέσματα βοηθά πραγματικά και δίνει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν άλλες. Η Μεσοθεραπεία λοιπόν με την πληθώρα των προϊόντων που υπάρχουν είναι καθόλα προσωποποιημένη στις ανάγκες του ασθενούς. Η έγχυση της  εξατομικευμένης ουσίας γίνεται είτε δια χειρός με την Μίκρο – Βελόνη και πολλαπλούς διαμοιραζομένους στην πάσχουσα περιοχή νυγμούς. Είτε με ειδική συσκευή – Πιστόλι έγχυσης που επιτελεί ταχύτατα και με περισσή ακρίβεια και ασφάλεια αυτό που κάνει το χέρι. Η επιλογή του φαρμάκου της Μεσοθεραπείας ή του αντίστοιχου θεραπευτικού πρωτοκόλλου λοιπόν όπως έχουμε προαναφέρει είναι εξατομικευμένη. Ο αριθμός των συνεδρίων εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος με μέσο όρο τις 8 – 12 συνεδρίες και επανάληψη κάθε 7 – 15 ημέρες, ενώ είναι απαραίτητη και η ετήσια επανάληψη 2 – 3 συνεδρίων.

Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας  είναι ορατά με την πάροδο περίπου μιας εβδομάδος και συνεχίζουν την βελτίωση για 2 μήνες περίπου ενώ είναι αθροιστικά στον χρόνο. Κατά την διάρκεια της εφαρμογής μπορεί να υπάρξει παροδικός πόνος, ο οποίος αντιμετωπίζεται εκ προοιμίου με την χρήση τοπικής αναισθητικής γέλης. Αν ο πόνος δεν είναι ανεκτός μπορεί να γίνει έγχυση τοπικού αναισθητικού.

Μετά την θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί ήπιο οίδημα και μικρές εκχυμώσεις. Όλα παρέρχονται γρήγορα ενώ μπορεί να γίνει τοπική εναπόθεση πάγου και ειδικής γέλης κατά των εκχυμώσεων. Το τελικό αποτέλεσμα της Μεσοθεραπείας λοιπόν είναι θεαματικό, μετρήσιμο, ορατό, μακροχρόνιο και φυσικά με καλή αναλογία κόστους / αποτελέσματος. Δεν απαιτεί νοσηλεία, επιδέσμους ή διακοπής της εργασίας. Δεν υπάρχουν συνήθως αντενδείξεις εφαρμογής κατά την θερινή περίοδο. (ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΚΡΟ).

Δ) Ενδερμολογία – Endermologie.

Μια άλλη μη – επεμβατική θεραπευτική επιλογή. Η ενδερμολογία λειτουργεί ως ένα βαθύ θερμαντικό, λεμφικό μασάζ ενισχύοντας τον δερματικό τόνο είναι αποτελεσματική στη σύσφιξη του δέρματος. Συνήθως δρα επικουρικά με την Μεσοθεραπεία παρέχοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Μια σειρά από 8 – 10 endermologie συνεδρίες συνήθως απαιτούνται για την επίτευξη αισθητών αποτελεσμάτων. (ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ).

Ε) VelaShape.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια θεραπεία που συνδυάζει την χρήση του υπέρυθρου θερμικού φωτός, τις ραδιοσυχνότητες και το βαθύ λεμφικό μασάζ. Το Velashape προκαλεί συρρίκνωση του λιπώδους ιστου, μείωση της κυτταρίτιδας και απώλεια πόντων, ενώ παράλληλα βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και προκαλεί σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Η διαδικασία βοηθά και ενισχύει τον τόνο του δέρματος γύρω από τους γοφούς την μέση γραμμή της κοιλίας, τους μηρούς και τους γλουτούς για να δημιουργηθεί έτσι μια ομαλή ανατομική εμφάνιση. Μια σειρά από τέσσερις έως οκτώ θεραπείες μπορεί να είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί ένα αισθητό αποτελέσματα. (ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ).

ΣΤ) Ραδιοσυχνότητες.

Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες είναι μια από τις πιο σύγχρονες μη χειρουργικές θεραπείες χρησιμοποιούμενη για την αναζωογόνηση του δέρματος. Η ραδιοσυχνότητα θερμαίνει και τροποποιεί ελαφρώς τον ευαίσθητο υποδόριο ιστό. Αυτό προκαλεί σύσπαση και συστολή του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ήπιο αποτέλεσμα ανόρθωσης <<Lifting effect >>. Παράλληλα διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου χαρίζοντας όγκο στους ιστούς. Η διαδικασία της θεραπείας είναι ανώδυνη και εύκολα πραγματοποιήσιμη, χωρίς να απαιτείται αίθουσα χειρουργείου. Ο ασθενής αμέσως επιστρέφει στις φυσικές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 3 – 4 εβδομάδες από την πρώτη θεραπεία και μπορούν να διαρκέσουν έως και 12 μήνες. Συστήνεται ένας κύκλος 4 θεραπειών με μεσοδιαστήματα μιας εβδομάδας η μια θεραπεία από την επόμενη και φυσικά ετήσια επανάληψη. (ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ).

Ζ) Thermage.

Η συσκευή Thermage εκπέμπει κύματα θερμικής ενέργειας μέσω μονοπολικών ραδιοσυχνοτήτων βαθιά μέσα στην δερματική στοιβάδα έτσι προκαλεί συστολή του λιπώδους ιστού και ενεργοποιεί επίσης την παραγωγή κολλαγόνου. Συνήθως, χρησιμοποιείται στις περιοχές του προσώπου, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γύρω από τη μέση, τους γοφούς, τους μηρούς, το στομάχι και το λαιμό μετά την απώλεια βάρους. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως ορατά μετά την πάροδο 1 – 2 μηνών και μπορούν να διαρκέσουν απο 12 εως 24 μήνες, χρειάζονται 1 έως 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα μερικών εβδομάδων. (ΚΟΣΤΟΣ ΥΨΗΛΟ).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP