Αυξητική - Ανόρθωση Γλουτών Θεσσαλονίκη / Νικόλαος Ισσόπουλος Πλαστικός Χειρουργός

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΛΟΥΤΩΝ

Αυξητική - Ανόρθωση ΓλουτώνΗ αναδιαμόρφωση – μορφοποίηση των Γλουτών γνωστή και ως Γλουτοπλαστική, παρότι αποτελεί ένα από τα χειρουργεία της Αισθητικής Χειρουργικής εδώ και πολλά χρόνια, σήμερα γνωρίζει ένα καινούργιο ενδιαφέρον από τους ασθενείς Γυναίκες και Άνδρες.

Στην πραγματικότητα η ανάπτυξη νέων χειρουργικών τεχνικών, νέων εμφυτευμάτων αλλά και νέων ενθεμάτων έχουν καταστήσει την επέμβαση αυτή επιτυχημένη και την έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο.

Τρεις είναι η βασικές τεχνικές αναδιαμόρφωσης όσον αφορά την Αυξητική των Γλουτών.

Α. Η Μεταμόσχευση λίπους (Λιπογλυπτική ) ή η Αφαίρεση Λίπους (Λιποανανναρόφηση)
Β. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων (Fillers) όπως το Macrolene και
Γ. Η τοποθέτηση Ενθεμάτων Σιλικόνης

Α. Η Μεταμόσχευση Λίπους (Brazilian butt lift) είναι μια σχετικά απλή επέμβαση κατά την οποία γίνεται λήψη Λίπους από ένα σημείο του σώματος συνήθως κοιλιά ή μηροί (περιοχές πλούσιες σε Βλαστοκύτταρα) και κατόπιν τούτου το Λίπος επεξεργάζεται και επανατοποθετείται στους γλουτούς έτσι ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την προβολή των γλουτών, να τους χαρίσουμε όγκο  και να τους σμιλεύσουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα θελκτικό αποτέλεσμα.

Με την μέθοδο αυτή επιτυγχάνονται δυο επεμβάσεις μια Λιποαναρρόφησης στην περιοχή λήψης του λίπους και μια Λιπογλυπτικής στην περιοχή της Αύξησης των Γλουτών.

Στην Αυξητική των Γλουτών με Λίπος δεν υπάρχουν παρενέργειες, και έχουμε άριστα αποτελέσματα. Μόνοι περιορισμοί είναι το ότι η ποσότητα του λίπους που μπορώ να πάρω μπορεί να είναι περιορισμένη σε σχέση με αυτή που μπορεί να χρειαστεί, και το ότι μπορεί να χρειαστεί και μια δεύτερη επέμβαση μετά από διάστημα μερικών μηνών μιας και μερική ποσότητα του λίπους απορροφάται από τον οργανισμό. Σήμερα αυτή η επέμβαση αποτελεί την ναυαρχίδα και το μέλλον της Αυξητικής των Γλουτών.

Β. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων στην Αύξηση των Γλουτών είναι ακόμη πιο εύκολη διαδικασία με άμεσα ορατά  και προβλέψιμα αποτελέσματα. Κύριο μειονέκτημα της Αύξησης των Γλουτών με εμφυτεύματα τύπου Mcrolene είναι το ότι αυτά έχουν συγκεκριμένο όριο ζωής. Μειονέκτημα που κατά περίπτωση μπορεί να είναι και πλεονέκτημα.

Γ. Η τοποθέτηση Ειδικών Ενθεμάτων Σιλικόνης στην Αυξητική των Γλουτών έχει σίγουρα κυρίαρχο ρόλο στη αποκατάσταση αυτής της μορφολογικής ανωμαλίας. Τα ενθέματα ανάλογα με την περίπτωση και την κρίση του χειρούργου και μέσο μικρών τόμων στην περιοχή του κόκκυγα μπορούν να τοποθετηθούν είτε πάνω από τον μυ (μείζονα γλουτιαίο), είτε κάτω από την περιτονία, είτε μέσα στον μυ, είτε κάτω από τον μυ. Κάθε θέση έχει τα υπέρ και τα κατά και κάθε επέμβαση είναι προσωποποιημένη στον κάθε ασθενή. Τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά και αυξάνουν κατακόρυφα την σεξουαλικότητα της ασθενούς.

Όσον αφορά τώρα την Ανόρθωση των Γλουτών πρέπει να τονίσουμε ότι συνήθως δεν επιτυγχάνεται με τις παραπάνω επεμβάσεις.

Η Ανόρθωση των Γλουτών αποτελεί ξέχωρη επέμβαση που έχει σαν σκοπό την διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος συνήθως μετά από απώλεια βάρους (Επεμβάσεις Βαριατρικής) ή λόγο γήρανσης. Αυτή η διόρθωση επιτυγχάνεται με την αφαίρεση της περίσσειας αυτού του δέρματος.

Μέσο ειδικών τόμων λοιπόν που σχεδιάζονται από τον Πλαστικό Χειρουργό και είναι κρυμμένες στο εσώρουχο του ασθενούς γίνεται ανάσπαση του δέρματος από τον υποδόριο ιστό και κατόπιν ότι περίσσεια υπάρχει αφαιρείται.

Όταν υπάρχει και έλλειμμα όγκου τότε μπορούμε να συνδυάσουμε την Ανόρθωση των Γλουτών με την Αυξητική ή πιθανά μπορούμε να συνδυάσουμε και μια Μηροπλαστική (Πλαστική Μηρών ). Όλες αυτές οι επέμβασης θα σμιλεύσουν και θα κάνουν έναν όμορφο θελκτικό Γλουτό.

Η επέμβαση γίνεται φυσικά υπό γενική αναισθησία και η διάρκεια της εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος με μέσο χειρουργικό χρόνο τις 2 ώρες.

Κύριο μειονέκτημα της Ανόρθωσης των Γλουτών είναι η παρουσία ουλών η οποίες όμως είναι καλά κρυμμένες.

Η επάνοδο στην εργασία εξαρτάται από το είδος της εργασίας και το μέγεθος της επέμβασης και μπορεί να είναι από 4 έως και 10 ημέρες μετά την επέμβαση.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ξανά ότι άλλο είναι η Ανόρθωση των Γλουτών και άλλο η Αύξηση τους και οι δυο συνδυάζονται όμως έξυπνα για να χαρίσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα στον ασθενή.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP