Αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλίων - Πλαστικός χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ (PRP)

Αυξητικοί Παράγοντες ΑιμοπεταλείωνΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ  (PRP) Η Vampire Facelift

Οι Αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλίων (PRP) είναι ουσιαστικά παράγοντες που βρίσκονται φυσιολογικά στο αίμα μας και πιο συγκεκριμένα στον ορό αλλά και στα Αιμοπετάλια. Κύρια λειτουργία των Αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων (PRGF) είναι η αποκατάσταση της βλάβης των ιστών, καθώς και η φυσική ανανέωση και αναγέννηση των ιστών που έρχονται σε επαφή.

Οι Αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλίων ή PRP χρησιμοποιούνται λοιπόν με επιτυχία σε πολλούς τομείς της ιατρικής π.χ στην αποκατάσταση των τραυματικών κακώσεων των τενόντων, των οστών και των μυών.

Σήμερα, λόγο της ικανότητας της κυτταρικής αναγέννησης αλλά και της αποκατάστασης της βλάβης των ιστών, οι Αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλίων (PRP) χρησιμοποιούνται με τρομερή επιτυχία στην Αισθητική Ιατρική και στην Πλαστική Χειρουργική.

Το δυνατό σημείο της θεραπείας με Αυξητικούς Παράγοντες Αιμοπεταλίων είναι η απόλυτη έλλειψη παρενεργειών, καθώς ο καθένας θεραπεύεται με το δικό του αίμα. Εκτός από αυτό οι Αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλίων (PRP) μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με  σχεδόν όλες τις θεραπείες της αισθητικής ιατρικής, για παράδειγμα Botox, Υαλουρονικό, Χημικό πίλινγκ, Μεταμόσχευση Λίπους (Λιπογλυπτική), Face lifting, Βλεφαροπλαστική και πολλά άλλα.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή και αρχίζει μα την λήψη μια μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή. Στην συνεχεία γίνεται φυγοκέντριση και ειδική επεξεργασία του αίματος έτσι ώστε να γίνει η λήψη και η ενεργοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων. Τέλος γίνεται η έγχυση του πλουσίου σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) μίγματος, ανώδυνα, στην περιοχή της θεραπείας (Vampire lifting).

Η θεραπεία στα πλαίσια της Πλαστικής Χειρουργικής είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και θεραπεία της γήρανσης του δέρματος.
Από την στιγμή που θα γίνει η έγχυση των Αυξητικών παραγόντων (PRP) των αιμοπεταλίων αρχίζει μια διαδικασία αποκατάστασης, αναγέννησης και ανανέωσης των ιστών. Η αναγέννηση του δέρματος καθώς και η επαναπόκτηση της ελαστικότητας του, συνεισφέρουν καθοριστικά στο να απόκτηση ο ασθενής μια όψη λαμπερή, υγιής και νεανική.

Οι ενδείξεις χρήσης των Αυξητικών Παραγόντων(PRGF) είναι οι εξής:
1) Θεραπεία αντιγήρανσης για  πρόσωπο, λαιμό, χέρια, σώμα.
2) Δερματική Χαλάρωση.
3) Δερματικές Ουλές.
4) Μετατραυματικές δερματικές βλάβες.
5) Θεραπεία Τριχόπτωσης.

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά από την 15η ημέρα έως την 30στη. Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό πιο ελαστικό, οι γραμμές του προσώπου διαγράφονται πολύ καλύτερα και φυσικά καλυτερεύει και το χρώμα του δέρματος.

Οι συνεδρίες που χρειάζονται για να επιτευχτεί ένα καλό αποτέλεσμα είναι από 2 έως και 5 σε χρονικά διαστήματα που ο γιατρός θα κρίνει κατά περίπτωση.
Η θεραπεία με Αυξητικούς παράγοντες αιμοπεταλίων (PRGF) είναι μια σχετικά μοντέρνα θεραπεία με πολλούς υποστηρικτές από τον κόσμο του θεάματος, (showbiz) εγχωρίου άλλα και διεθνούς. Προσφάτως πολύ γνωστή ως Kim Kardashian’s Vampire lift. Το κόστος της θεραπείας κυμαίνετε συνήθως στα 100 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα  250 ευρώ κατά περίπτωση και συνεδρία.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

 

TOP