Αφαίρεση τατουάζ - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ

Αφαίρεση ΤατουάζΤο τατουάζ ή στην ιατρική ορολογία δερμόστιξη είναι συνήθεια πλατιά διαδεδομένη σε ευρύ φάσμα ανθρώπων από την αρχαιότητα. Στοιχείο ομορφιάς σε μακρινούς λαούς και κάποτε πολύ δημοφιλής στους ναυτικούς, εξαπλώθηκε σιγά – σιγά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι προβληματισμοί από το ανεξίτηλο σημάδεμα μιας εφηβικής απερισκεψίας, ενός αισθηματικού δεσμού ή μιας δύσκολης περιόδου της ζωής, γίνονται πιο έντονοι.

Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής στην αφαίρεση του Τατουάζ είναι πρωταρχικός. Η αντιμετώπιση του τοπικού προβλήματος μπορεί να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στον φέροντα την «βλάβη», μπορεί να βοηθήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση (Διορισμός στο δημόσιο) ή να ξεπεραστούν ειδικά προβλήματα όπως η χρήση ναρκωτικών.

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται διεθνώς για τον σκοπό αυτό είναι:
1) Η μηχανική απόξεση του δέρματος (Dermabrasion).
2) H εξάλειψη με τοπική εφαρμογή χημικών ουσιών (Salabrasion).
3) Η χειρουργική εκτομή και κάλυψη του ελλείμματος με τις τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής.
4) Η επικαλυπτική δερμόστιξη και
5) Η χρησιμοποίηση σύγχρονων μηχανημάτων Laser.

Η μηχανική Απόξεση του δέρματος είναι μια αρκετά παλιά τεχνική. Ο Kromayer το 1905 ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε την μηχανική λείανση του δέρματος για την θεραπεία δερματολογικών παθήσεων.
Ο Iverson (1947) θεωρείται ο θεμελιωτής της σύγχρονης μεθόδου. Ο ίδιος το 1957 επινόησε το dermabrador styker που έχει τρείς κυλινδρικές κεφαλές διαφόρου μεγέθους και ειδικές κωνικές προσθήκες για απόξεση σε δύσκολες περιοχές.
Η χρήση χημικών ουσιών για την αφαίρεση του Τατουάζ είναι και αυτή απαρχαιωμένη πλέον.
Η χειρουργική εκτομή των Τατουάζ με τις μεθόδους της Πλαστικής χειρουργικής ειναι διαχρονικά επίκαιρη και δίνει λύσεις εκεί που οι άλλες μέθοδοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ! Είναι η μοναδική μέθοδος που δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο από το Τατουάζ. Πρέπει να τονίσουμε ότι κατά περίπτωση, εξαρτάται από το μέγεθος, μπορεί να χρειαστούν και περισσότερες από μια επεμβάσεις για την αφαίρεση του Τατουάζ. Μπορεί ακόμη πριν την αφαίρεση να χρειαστεί να τοποθετήσουμε ένα διατατήρα δέρματος έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα νέο μεγάλο κομμάτι δέρματος που θα μας χρειαστεί για να καλύψουμε το έλλειμμα που θα δημιουργήσει η αφαίρεση του Τατουάζ.

Η επικαλυπτική δερμόστιξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα νέο Τατουάζ που καλύπτει το παλιό Τατουάζ.
Τέλος η χρήση σύγχρονων μηχανημάτων laser είναι σήμερα η θεραπεία εκλογής για τη αφαίρεση των περισσοτέρων Τατουάζ. Γίνεται χρήση ειδικών laser που ονομάζονται Q-switched. Η εφαρμογή του laser γίνεται σε συνεδρίες που μπορεί να είναι από 1 έως και 10 με μεσοδιάστημα ενός μηνά περίπου η καθεμία. Μετά από κάθε συνεδρία ο ασθενής βλέπει το Τατουάζ να σβήνει σιγά σιγά έως ότου εξαφανιστεί εντελώς. Τα μονόχρωμα και τα επαγγελματικά ανταποκρίνονται πολύ καλυτέρα από τα πολύχρωμα και τα ερασιτεχνικά Τατουάζ.

Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να συνδυαστούν περισσότερες από μια μέθοδο, π.χ Επέμβαση και Laser, για την αφαίρεση του Τατουάζ.
Τα αποτελέσματα κρίνονται πολύ ικανοποιητικά και πραγματικά αλλάζουν την ζωή του ασθενούς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

 

 

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry