Βραχιονοπλαστική Θεσσαλονίκη - Πλαστικός Χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΒραχιονοπλαστικήΗ Βραχιονοπλαστική ή Lifting Βραχιόνων επιτρέπει την αναδόμηση-αναδιοργάνωση, των κρεμάμενων χαλαρών ιστών του βραχίονα, αφαιρώντας το τμήμα του δέρματος και του λίπους που βρίσκεται σε περίσσεια. Συχνά πραγματοποιείται σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση. Η δερμολιπεκτομή γίνεται στην έσω επιφάνεια του βραχίονα όπου μετά από ακριβείς σχεδιασμούς και μετρήσεις οριοθετούμε το μέγεθος της αφαίρεσης και σχεδιάζουμε την βέλτιστη δυνατή και λιγότερο εμφανή τομή.

Μερικές φορές η τομή  της Βραχιονοπλαστικής είναι δυνατό να περιοριστεί στην περιοχή της μασχάλης, αλλά πολύ πιο συχνά επεκτείνεται έως τον αγκώνα, με μια ουλή λιγότερο κρυφή. Κάθε περίπτωση είναι προσωποποιημένη και διαφορετική γι αυτό και το χειρουργικό πλάνο είναι κάθε φορά διαφορετικό.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Βραχιονοπλαστικη δεν μπορεί να αποκαταστήσει την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα που έχει ο ιστός κατά την διάρκεια την νεότητας, αλλά όπως προείπαμε αναδομεί τους ιστούς με στόχο την αποκατάσταση της χαλάρωσης.

Η επέμβαση της Βραχιονοπλαστικής μπορεί να πραγματοποιηθεί με Γενική ή Τοπική Αναισθησία και Μέθη. Εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Μετά την επέμβαση της Βραχιονοπλαστικής είναι φυσιολογικό η περιοχή να διογκωθεί να κάνει οίδημα, τις περισσότερες φορές, αυτό το οίδημα υποχωρεί αυθόρμητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικές φορές εμφανίζονται επίσης εκχυμώσεις (μελανιές), που απορροφώνται συνήθως μέσα σε λίγες εβδομάδες. Έως ότου οι εκχυμώσεις απορροφηθούν δεν θα πρέπει η πληγείσα περιοχή να υπόκειται σε υπεριώδη ακτινοβολία (όχι λάμπες ή ήλιος), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τις παραμονής τους στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ότι οι ουλές  της Βραχιονοπλαστικής τείνουν να διευρυνθούν ή να διογκωθούν πρέπει να ελαχιστοποιηθεί  η τάση που εφαρμόζεται στους όχθους του τραύματος περιορίζοντας τις κίνησης στην χειρουργημένη περιοχή. Μερικές φορές είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών ενδυμάτων Βραχιονοπλαστικής για  μια / δύο εβδομάδες, τα οποία βοηθούν στην αποφυγή συλλογής υγρού αλλά και στην ανακατανομή των ιστών.

Οι πιθανές επιπλοκές της Βραχιονοπλαστικής, εάν η επέμβαση εκτελεστεί σωστά, είναι σπάνιες. Αποτελούν συνήθως μέρος όλων των επεμβάσεων, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση Αιματώματος, οι Επιμολύνσεις, οι παροδικές διαταραχές Αισθητικότητας, η συλλογή Ορώδους υγρού καθώς και η αργή Επούλωση. Όλες αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ουλή της τομής η οποία είναι συνήθως καλής ποιότητας, αλλά μερικές φορές, λόγω ατομικής υπέρ – αντίδρασης, μπορεί να αυξηθεί σε πάχος (χηλοειδές ή υπερτροφική ουλή) ή να επεκταθεί. Έτσι λοιπόν μπορεί να χρειαστεί να επανεπέμβουμε είτε φαρμακευτικά (με την χρήση σκευασμάτων κορτιζόνης) είτε χειρουργικά .

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP