Γενειοπλαστική - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΓενειοπλαστικήΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η πλαστική επέμβαση στο πηγούνι, κοινώς γνωστή ως γενειοπλαστική, είναι η επέμβαση με την οποία αναδιαμορφώνεται το σχήμα του πηγουνιού, είτε με την τοποθέτηση ενθέματος, όταν στοχεύουμε σε αύξηση της περιοχής, είτε με μείωση του οστού, όταν αποσκοπούμε σε μείωση. Πολλές φορές μπορεί να συστήσουμε  να γίνει ταυτόχρονα και ρινοπλαστική προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία και αρμονία του προσώπου. Εξάλλου, το πηγούνι παίζει σημαντικό ρόλο στο σχήμα και στο προφίλ του προσώπου, ενώ  όλοι γνωρίζουμε ότι ένα θεληματικό πηγούνι θεωρείται προσόν.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Στην αυξητική γενειοπλαστική γίνεται μια τομή κάτω από το πηγούνι ή μέσα στο στόμα εκεί που συναντώνται τα ούλα με το κάτω χείλος. Στο σημείο αυτό δημιουργείται μια θήκη όπου τοποθετείται το κατάλληλο ένθεμα. Το μέγεθος και το σχήμα του ενθέματος επιλέγεται με μεγάλη προσοχή από εμάς και τον ασθενή ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και καλαίσθητο.

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Στην μειωτική γενειοπλαστική η τομή γίνεται πάλι είτε μέσα στο στόμα είτε κάτω από το πηγούνι. Ο ιατρός λιμάρει το οστό μέχρι να επιτύχει το μέγεθος και το σχήμα που ταιριάζει στο εκάστοτε πρόσωπο. Απαιτείται και σε αυτήν την περίπτωση μεγάλη προσοχή καθώς πρέπει να υπάρχει αρμονία στο πρόσωπο χωρίς υπερβολές.

Η επέμβαση γίνεται με μέθη ή γενική αναισθησία και η όποια δυσφορία  μετά την επέμβαση αντιμετωπίζεται  με παυσίπονα. Συνήθως ο ασθενής θα έχει τις πρώτες μέρες μια δυσκολία στην μάσηση γι αυτό και θα πρέπει να προτιμούνται υγρές και μαλακές τροφές για λίγες μέρες. Το πρήξιμο υποχωρεί μετά από 6 εβδομάδες ολοκληρωτικά ενώ ο ασθενής καλό είναι να αποφεύγει οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά  στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry