Εσολκή Θηλής - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΕΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ

Εσολκή ΘηλήςΗ Εσολκή της θηλής, είτε ετερόπλευρη είτε αμφωτερόπλευρη, αποτελεί μια μορφολογική αισθητική αλλά και λειτουργική διαταραχή της θηλής του Μαστού η οποία συνήθως συνδέεται με αδυναμία γαλουχίας από τον πάσχοντα Μαστό.

Η αιτία της Εσολκής της Θηλής είναι συνήθως το μικρό μήκος των γαλακτοφόρων πόρων οι οποίοι όντας μικρότεροι σε μήκος δεν αφήνουν την θηλή να πάρει την φυσιολογική της προεξέχουσα (προς τα έξω) θέση. Η Εσολκή της θηλής είναι συνήθως μια συγγενής ανωμαλία (εκ γενετής) αλλά μπορεί να είναι και επίκτητη (μετά την γέννηση) μετά από φλεγμονές, χειρουργικές επεμβάσεις ή καρκίνο του Μαστού. Εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε την Εσολκή της Θηλής από την Ομφαλοποίηση της θηλής στην οποία η θηλή δεν είναι μόνιμα σε Εσολκή αλλά μπορεί και να προεξέχει κατά διαστήματα.

Η χειρουργική αποκατάσταση της Εσολκής της Θηλής, συνήθως με τοπική αναισθησία, έχει να κάνει με την διατομή (κόψιμο) των γαλακτοφόρων πόρων και των συνδέσμων τους, οι οποίοι ουσιαστικά κρατούν την Θηλή σε Εσολκή. Βεβαία η τεχνική αυτή δεν αφήνει περιθώρια γαλουχίας, η οποία γαλουχία ούτος ή άλλος δεν μπορούσε να γίνει, αλλά είναι η ποιο αποτελεσματική τεχνική που υπάρχει. Αξίζει να αναφέρει κάνεις ότι υπάρχουν και Ειδικά Ενθέματα Θηλής (Nipple implants) τα όποια μπορούν και να χρησιμοποιηθούν κατά περίπτωση (Κυρία χρήση τους είναι η Αποκατάσταση της Θηλής του Μαστού μετά από Μαστεκτομή).

Η Εσολκή της θηλής μπορεί να συνδέεται και με άλλες συγγενής ανωμαλίες όπως για παράδειγμα την Πολυθηλία (Πολλές θηλές) ή την Έκτοπη θηλή (Θηλή σε άλλη θέση από την φυσιολογική).

Τα αποτελέσματα της επέμβασης κρίνονται ικανοποιητικά και οι ασθενείς επανακτούν την αυτοπεποίθηση και την σεξουαλικότητα τους !

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry