Ευρυαγγείες - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

ΕυρυαγγείεςΟι Ευρυαγγείες είναι παθολογικές διατάσεις του αγγειακού δερματικού δικτύου συνήθως φλεβικού ή τριχοειδικού. Παρουσιάζονται συνήθως στο πρόσωπο αλλά και στα κάτω άκρα, ενώ έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο γυναίκειο φύλο.

Η αιτία της εμφάνισης των Ευρυαγγειών δεν είναι μοναδική, έτσι λοιπόν σίγουρα υπάρχει μια γενετική προδιάθεση. Παράλληλα η συχνά επαναλαμβανόμενη έκθεση στο κρύο ή στη ζεστή η κατανάλωση συγκεκριμένου φαγητού  η λήψη αλκοόλ και η έκθεση σε υπεριώδεις ακτινοβολία βοήθα στην εμφάνιση και εγκατάσταση των Ευρυαγγειών.

Η θεραπεία των ευρυαγγειών σήμερα γίνεται με δυο τρόπους :

Α) Με την χρήση ειδικού Laser, το όποιο όπως είναι γνωστό, μέσο της απορρόφησης της φωτεινής  ενέργειας από την αιμοσφαιρίνη (πρωτεΐνη που βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια), μπορεί να καταστρέψει τα αγγεία μιας και η ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα και έτσι τα αγγεία <<καίγονται>>. Οι μικρές Ευρειαγγείες στο τέλος της θεραπείας με Laser εξαφανίζονται ή μπορεί να εξαφανιστούν μετά την πάροδο μερικών εβδομάδων. Γενικά χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες έτσι ώστε να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και σχεδόν πάντα παροδικές. Όριο για την χρήση laser αποτελεί το μέγεθος των αγγείων, δηλαδή το laser μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε μικρά αγγεία.

Β) Με την εφαρμογή ειδικών σκληρυντικών ουσιών, οι οποίες εγχύονται εντός του αγγείου και του προκαλούν θρόμβωση, δηλαδή το καταστρέφουν. Αυτή η μέθοδος μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί στο ιατρείο ενώ παράλληλα είναι πιο αποτελεσματική σε αγγεία πιο μεγάλα από αυτά που μπορεί να αντιμετωπιστούν με laser. Τέλος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην πιθανή θρομβοφλεβίτιδα που μπορεί να παρουσιαστεί μετά την έγχυση. Εύκολα αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή χωρίς κανένα κίνδυνο. Κατά την άμεση μετά την θεραπεία περίοδο ο ασθενής πρέπει να φορά ειδικές αντιθρομβωτικές κάλτσες για τουλάχιστον 5 – 6 ημέρες.
Γενικά τα αποτέλεσμα των θεραπειών είναι μόνιμα και ικανοποιητικά, ενώ οι δυο μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν για να επιτύχουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP