Θεραπεία με βλαστοκύτταρα - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Θεραπεία με ΒλαστοκύτταραΤα Βλαστοκύτταρα ή Stem cells είναι ουσιαστικά πολυδύναμα αρχέγονα κύτταρα τα οποία δεν έχουν διαφοροποιηθεί ακόμη, δηλαδή δεν έχουν ωριμάσει και δεν έχουν απόκτηση εξειδίκευση. Έχουν όμως την δυνατότητα μέσο του κατάλληλου ερεθίσματος θεωρητικά να διαφοροποιηθούν σε ένα συγκεκριμένο τύπο κύτταρων κάθε φορά.

Όπως καταλαβαίνει κανείς τα Βλαστοκύτταρα μας δίνουν απεριόριστες δυνατότητες. Όλοι οι ανθρώπινοι ιστοί έχουν έναν αριθμό Βλαστοκυττάρων που βρίσκονται όμως σε μια λανθάνουσα κατάσταση (δεν είναι ενεργοποιημένα – κοιμούνται). Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί η καρδιακή ανακοπή κατά την οποία όπως καταλαβαίνει κανείς ένας μεγάλος αριθμός καρδιακών κύτταρων πεθαίνει. Έρχονται λοιπόν τα Βλαστοκύτταρα ενεργοποιούνται και αποκαθιστούν τον νεκρό ιστό. Δυστυχώς ο αριθμός τους δεν είναι πάντα  ικανός να αποκαταστήσει την βλάβη. Ο μυελός έχει για παράδειγμα υψηλό αριθμό Βλαστοκυττάρων.

Σήμερα έχει ανακαλυφθεί ότι και το ανθρώπινο λίπος έχει Βλαστοκύτταρα τα οποία μπορούν εύκολα να ληφθούν με Λιποαναρρόφηση να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες θεραπευτικές πράξεις της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής. Η επεξεργασία των Βλαστοκυττάρων διαρκεί από 3 – 4 ώρες κατόπιν τούτου τα Βλαστοκύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να αποθηκευτούν για μια μελλοντική Ιατρική πράξη.

Ας δούμε λίγες από τις εφαρμογές τους :
α. Αποκατάσταση του Μαστού μετά από Μαστεκτομή.
β. Αναδόμηση σώματος – Γλουτοί (Πλαστική Γλουτών) – Κνήμες (Πλαστική Κνήμης).
γ. Αυξητική Στήθους.
δ. Τριχόπτωση καθώς και ανάπτυξη νέων Τριχοθυλακίων (Τελικό Στάδιο Έρευνας).
ε. Αποκατάσταση δέρματος σε Έγκαυμα.
στ. Αποκατάσταση Κατακλίσεων.
ζ. Ουλές.
η. Τραύματα.
θ. Γήρανση του Δέρματος – Θεραπεία Αντιγήρανσης. Με έγχυση δια βελόνης – Μεσοθεραπεία τοποθετούνται τα Βλαστοκύτταρα στο πρόσωπο για να αναζωογονήσουν και να ανανεώσουν το δέρμα. Πολλές φορές τοποθετείται και Λίπος (ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ) για να δώσουμε όγκο. Παρόλα αυτά το Λίπος απορροφάται από τον οργανισμό ενώ τα Βλαστοκύτταρα λειτουργούν για τα επόμενα 11 έως 12 έτη. Συνδυαστικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και Αυξητικούς Παράγοντες Αιμοπεταλίων (PRP) οι οποίοι θα βοηθήσουν πολύ την επιβίωση του Λίπους αλλά και την δράση των Βλαστοκυττάρων.
ι. Ανανέωση Χεριών – Αντιγηραντική Θεραπεία χεριών.

Είναι λοιπόν όπως παρατηρεί κανείς, τα Βλαστοκύτταρα, μια φυσική και ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης και αποκατάστασης πολλών προβλημάτων. Ένα νέο όπλο των Πλαστικών Χειρουργών στον αγώνα για Αντιγήρανση, Αναζωογόνηση, και Λάμψη. Είναι το Μέλλον !

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP