Θλαστικά τραύματα - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΘΛΑΣΤΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

Θλαστικά ΤραύματαΩς Θλαστικά Τραύματα ορίζονται εκείνες οι κακώσεις του δέρματος, και γενικά των μαλακών ιστών που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την διακοπή (λύση) της δερματικής συνέχειας. Πρόκειται περί κακώσεων από εξωγενείς παράγοντες οι οποίες μπορεί να παρουσιαστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν Θλαστικά Τραύματα είναι πολλές και διάφορες, με κύριους εκπροσώπους τα Τροχαία τα Εργατικά Ατυχήματα, τα Δαγκώματα (Δήγματα) ζωών και όποιο τυχαίο οικιακό συμβάν που οδηγεί άτυχος στην Θλάση του Δέρματος.

Τα Θλαστικά Τραύματα αποτελούν ένα από τους κύριους τομείς της Πλαστικής Χειρουργικής μιας και η αποκατάσταση πολλών εξ αυτών εκτός από Αισθητική σημασία έχει και λειτουργικές προεκτάσεις. Πως θα μπορούσε κάνεις σήμερα να διανοηθεί ένα μεγάλο Θλαστικό Τραύμα στο πρόσωπο ή ένα Θλαστικό Τραύμα σε παιδική ηλικία να μην αντιμετωπιστεί σωστά από ένα Πλαστικό Χειρουργό. Οι επιπτώσεις θα είναι τρομερές με σοβαρό κοινωνικοοικονομικό και ψυχολογικό κόστος.

Οι τεχνικές αντιμετώπισης των Θλαστικών Τραυμάτων από την Πλαστική Χειρουργική είναι πολλές και διάφορες και δεν είναι του παρόντος να τις αναπτύξουμε πάραυτα πρέπει να επισημάνουμε ότι μόνον ο Πλαστικός χειρούργος μπορεί να προσεγγίσει ένα τέλειο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα. Αναφέρομαι πολύ συχνά εκτός του αισθητικού και στο λειτουργικό αποτέλεσμα, γιατί πολλές φορές ένα θλαστικό Τραύμα πχ στο πρόσωπο μπορεί να είναι σύνθετο και να συνοδεύεται εκτός από δερματικές βλάβες και από Κατάγματα Γνάθου, Κατάγματα ρινός, Κατάγματα ζυγωματικών, Κατάγματα οφθαλμικών κόγχων ή ακόμη και Κατάγματα που αφορούν όλο το πρόσωπο τύπου le Fort. Η αντιμετώπιση όλων των παραπάνω Καταγμάτων αλλά και Θλαστικών Τραυμάτων στο Πρόσωπο αποτελούν έναν από τους τομείς της Πλαστικής Χειρουργικής την Κρανιοπροσωπική χειρουργική.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι στόχος του εκάστου Πλαστικού Χειρούργου είναι η τελειότητα μιας και εκπαιδεύεται για τη τελειότητα. Είμαστε λοιπόν καθόλα αρμόδιοι για την αντιμετώπιση των Θλαστικών Τραυμάτων.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

 

TOP