Κοιλιοπλαστική στη Θεσσαλονίκη / Λάρισα. Πλαστικός Χειρουργός Ισσόπουλος Νικόλαος

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΚοιλιοπλαστικήΗ Κοιλιοπλαστική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής. Έχει σαν σκοπό την αισθητική αποκατάσταση του κοιλιακού τοιχώματος, μέσω της αφαίρεσης δέρματος και λίπους από το κεντρικό και  κατώτερο τμήμα της κοιλίας. Έτσι εξαλείφεται η χαλαρότητα, καθόσον αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους. Αφαιρούνται οι ραγάδες του κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος, συνήθως προερχόμενες από την κύηση. Μειώνεται αισθητά η προεξέχουσα κοιλία.

Η Κοιλιοπλαστική είναι δύσκολη και προκλητική επέμβαση τόσο για τον ασθενή, όσο και για τον χειρουργό ενώ μπορεί να συνοδεύεται, κατά περίπτωση, και από Λιποαναρρόφηση.

Η Κοιλιοπλαστική ενδείκνυται σε ασθενείς μετά από πολλές κυήσεις ή μετά από μια σημαντική απώλεια βάρους. Ασθενείς λοιπόν που παρουσιάζουν μια μεγάλη χαλάρωση του δέρματος, αλλά και των μυών της κοιλίας. Η Κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική σε ασθενείς μιας προχωρημένης ηλικίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν χάσει την ελαστικότητα του δέρματος τους και μια πιθανή Λιποαναρρόφηση δεν τους έδινε καλά αποτελέσματα.

Συστήνεται στον ασθενή η αποφυγή λήψης  ασπιρίνης ή φαρμάκων που περιέχουν παρόμοιο δραστική ουσία για 2 εβδομάδες πριν και 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Οι ασθενείς που κάνουν λήψη αντισυλληπτικών πρέπει να διακόψουν την αγωγή ένα μήνα πριν την επέμβαση.

Η επέμβαση της Κοιλιοπλαστικής γίνεται αποκλειστικά και μόνο, με γενική αναισθησία. Η διάρκεια της Κοιλιοπλαστικής κυμαίνεται από 2 έως 4 ώρες. Κατά την επέμβαση γίνεται, μέσα από μια τομή που κρύβεται χαμηλά στο μπικίνι, μια ανάσπαση του κοιλιακού τοιχώματος από την προϋπάρχουσα θέση του και μια επανατοποθέτηση του στη νέα θέση του, αφού αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους. Κατόπιν, γίνεται συρραφή του τραύματος και τοποθετείται πιεστική περίδεση στον ασθενή. Στην πρώτη αλλαγή του τραύματος θα αφαιρεθεί η πιεστική περίδεση και ο ασθενής θα φορέσει ειδικό κορσέ Κοιλιοπλαστικής για 4 εβδομάδες. Τα ράμματα θα αφαιρεθούν στις 10-14 ημέρες.

Μετά την επέμβαση της Κοιλιοπλαστικής ο ασθενής περιμένει κλινήρης για 48 ώρες. Μετά και αφού πρώτα καθίσει, μπορεί σιγά σιγά να σηκωθεί όρθιος. Η πρώιμη βάδιση είναι πολύ χρήσιμη για να μειώσουμε την πιθανότητα εν τω βάθη φλεβικής θρόμβωσης. Για μερικές μέρες ο ασθενής λόγω του τραύματος και του τραβήγματος που θα αισθάνεται, θα περπατά με κλίση προς τα εμπρός. Γρήγορα όμως θα επανέλθει. Ήπιες δραστηριότητες μπορεί να γίνουν μετά από 3 εβδομάδες, ενώ πιο κοπιαστικές μετά από 4 το λιγότερο εβδομάδες. Αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να χρειαστούν. Ο πόνος συνήθως είναι ήπιος και εύκολα ελεγχόμενος με ήπια παυσίπονα. Οι ουλές με την πάροδο του χρόνου γίνονται λιγότερο ορατές, όμως είναι μόνιμες, καλύπτονται από το εσώρουχο και η τελική τους μορφή θα είναι ορατή μετά από 12 μήνες.

Οι επιπλοκές της Κοιλιοπλαστικής είναι σπάνιες και μπορούν να περιλάβουν ένα αιμάτωμα, ένα ύγρωμα (Συλλογή ορώδους υγρού), μια επιμόλυνση του τραύματος καθώς και αντιαισθητικές ουλές. Μικρές είναι και οι πιθανότητες μιας επανεπέμβασης . Όλες αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP