Κύστη Κόκκυγα - Νικόλαος Ισσοπουλος Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚKΥΓΑ

Κύστη ΚόκκυγαΗ Κύστη Κόκκυγα ή Τριχοφωλεϊκό Συρίγγιο είναι το αποτέλεσμα της έκφρασης μια γενετικής παθολογίας η οποία κάνει την εμφάνιση της κατά την εφηβεία στην ιεροκοκκυγική χώρα.

Κατά την εμβρυική ζωή, όταν σχηματίζονται τα όργανα του ανθρώπου, ένας αριθμός κύτταρων που είναι προγραμματισμένος να σχηματίσει το δέρμα στην περιοχή του Κόκκυγα παραμένει έγκλειστος (φυλακισμένος) στον Υποδόριο ιστό. Αυτά τα κύτταρα, κατά την διάρκεια της εφηβείας, όταν δεχθούν ένα ερέθισμα για να αναπτυχτούν αρχίζουν να αναπτύσσονται όπως ήταν προγραμματισμένα να κάνουν. Δηλαδή φτιάχνουν επιδερμίδα με όλα τα εξαρτήματα της, τρίχες, αδένες, κ.τ.λ κάτω από την επιδερμίδα (στο Υποδόριο). Κατόπιν όπως είναι φυσιολογικό ο οργανισμός αντιμετωπίζει την νέα αυτή εξεργασία σαν ξένο σώμα και θέλει να την αποβάλλει. Σε μερικές περιπτώσεις καταφέρνει να αντιμετωπίσει και να περιχαρακώσει (περικυκλώσει) την βλάβη, σε άλλες δε περιπτώσεις δεν το καταφέρνει με αποτέλεσμα να έχουμε τα τυπικά συμπτώματα της νόσου γνωστή σαν Κύστη Κόκκυγα που είναι Οίδημα (Πρήξιμο), Διαπύηση (Απόστημα), δημιουργία Συριγγίου, Πόνος και πολλά άλλα.

Με αυτή την συμπτωματολογία η Χειρουργική Επέμβαση κρίνεται απαραίτητη. Είναι δε ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της Κύστης Κόκκυγα.
Σε περίπτωση που έχουμε δημιουργία αποστήματος τότε πρέπει να γίνει διάνοιξη και παροχέτευση αυτου, και όταν οι ιστοί ηρεμήσουν τότε θα γίνει η επέμβαση.
Στις άλλες περιπτώσεις γίνεται προγραμματισμός της επέμβασης σε δεύτερο χρόνο.
Η επέμβαση γίνεται με Γενική Αναισθησία ή Τοπική Αναισθησία και Μέθη καθώς και με την χρήση εξειδικευμένου Laser το οποίο χρησιμοποιούμε έτσι ώστε να επιτύχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δυο μέθοδοι επέμβασης – Αφαίρεσης της Κύστης Κόκκυγα η λεγόμενη Ανοιχτή (Το τραύμα παραμένει ανοιχτό και επουλώνει κατά δεύτερο σκοπό από μόνο του) και οι Κλειστή (Γίνεται απευθείας συρραφή του τραύματος με τις μεθόδους της Πλαστικής Χειρουργικής). Κάθε περίπτωση είναι προσωποποιημένη και η απόφαση για την επέμβαση βασίζεται στην κλινική εικόνα.
Ανάπαυση  και ήπιες Κινήσεις είναι  απαραίτητες για τις πρώτες 7 – 10 ημέρες. Οι ραφές αφαιρούνται την 12 – 14 ημέρα. Καλό θα ήταν για τον πρώτο μηνά να ξυρίζεται η περιοχή γύρο από το τραύμα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP