Κυτταρίτιδα - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Ισσόπουλος Νικόλαος

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΚυτταρίτιδαΦανταστείτε πόδια χωρίς τα λακκάκια της κυτταρίτιδας ή χωρίς ζαρωμένο δέρμα!

Σήμερα κάνουμε θεραπείες κυτταρίτιδας στους ασθενείς μας, έτσι ώστε να μπορούν να φτιάξουν μια πιο λεπτή σιλουέτα βελτιωμένη σε σχέση την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού».

Οι θεραπείες κυτταρίτιδας μέσο Μεσοθεραπευτικού Κοκτέιλ έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Τώρα, αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες και τις γυναίκες να δουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα με μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, βελτίωση του τόνου του δέρματος και μείωση του όγκου της σιλουέτας. Η Μεσοθεραπεία είναι ένα από τα πρόσφατα θαύματα της αισθητικής ιατρικής. Είναι μια μη χειρουργική θεραπεία και χρησιμοποιείται για να καταπολέμησει μια ποικιλία  καταστάσεων που σχετίζονται με το δέρμα και την εμφάνιση του. Περιλαμβάνει την έγχυση δια Μίκρο – βελόνης διαμέτρου 0,3 mm και μήκους 4 mm διαφόρων ουσιών στην μεσότητα του δέρματος (Χόριο). Οι ουσίες που μπορούν να εγχυθούν είναι αμινοξέα, ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα, φάρμακα καθώς και Αυξητικοί Παράγοντες (P.R.G.F Νέα Μεσοθεραπεία). Κύριος στόχος της Μεσοθεραπείας λοιπόν είναι η μεσότητα του δέρματος με σκοπό την Ενυδάτωση, Αντιγήρανση, Σύσφιξη, Αναζωογόνηση, Λιπόλυση και αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας. Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας είναι ορατά με την πάροδο περίπου μιας εβδομάδος και συνεχίζουν την βελτίωση για 2 μήνες περίπου ενώ είναι αθροιστικά στον χρόνο. Κατά την διάρκεια της εφαρμογής μπορεί να υπάρξει παροδικός πόνος, ο οποίος αντιμετωπίζεται εκ προοιμίου με την χρήση τοπικής αναισθητικής γέλης. Αν ο πόνος δεν είναι ανεκτός μπορεί να γίνει έγχυση τοπικού αναισθητικού.

Απολαύστε μια ανταποδοτική εμπειρία και χαλαρώσετε, ένω σας προσφέρεται βαθιά χαλαρωτική θεραπεία η οποία μπορεί να σχηματοποιήσει αποτελεσματικά τη σιλουέτα σας και να ενισχύσει τον τόνο του δέρματος σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Σε τι διαφέρουν οι θεραπείες κυτταρίτιδας από το Liposuction;

Το δικό μας πρόγραμμα θεραπείας της κυτταρίτιδας με Μεσοθεραπεία δεν αποτελεί μια χειρουργική διαδικασία και δεν περιλαμβάνει την Λιποαναρρόφηση με κανέναν τρόπο.

Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;

Συνήθως οι ασθενείς παρατηρούν αλλαγές μέσα σε 7 – 8 συνεδρίες. Παρόλα’ αυτά ο προτεινόμενος αριθμός συνεδριών προκειμένου να υπάρχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα ανέρχεται σε 14.

Πόσες συνεδρίες θεραπείας μπορώ να κάνω μέσα σε μία εβδομάδα;

Προτείνεται να πραγματοποιούνται δύο συνεδρίες Μεσοθεραπείας ανά εβδομάδα. Για όσους βρίσκονται σε δίαιτα ή σε διαδικασία απώλειας βάρους ή αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα κυτταρίτιδας προτείνεται μία συνεδρία την εβδομάδα.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 35 λεπτά. Εστιάζουμε στις προβληματικές περιοχές αλλά δίδεται χρόνος και σε άλλες περιοχές για να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία να εξαλείψει τα λιπαρά οξέα.

Ποιοί είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για τις συνεδρίες;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για τις συνεδρίες κυτταρίτιδας με Μεσοθεραπεία  είναι αυτοί που:

– Έχουν καλή υγεία

– Έχουν καλό τόνο δέρματος

– Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες

Η δική μας μοναδική ολιστική προσέγγιση ενεργοποιεί το σώμα σας για να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας καθώς επανασχηματοποιεί τη σιλουέτα. Είναι το τελευταίο επίτευγμα στο περίγραμμα του σώματος και στη διατήρηση του δέρματος.

Αυτή η τεχνική του ανασχηματισμού παράγει ικανοποιητικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μία μη χειρουργική διαδικασία που εφαρμόζεται μέσω ενός προγράμματος εβδομαδιαίων συνεδριών με Μεσοθεραπεία. Ενισχύει την κατάσταση του δέρματος και εφαρμόζεται εκεί που καμία άλλη μη χειρουργική επέμβαση.

Τι αποτελέσματα να περιμένω;

Μετά την εφαρμογή των θεραπειών κυτταρίτιδας με Μεσοθεραπεία θα παρατηρήσετε μία βελτίωση στον τόνο του δέρματος σας, οι ραγάδες και το χαλαρό δέρμα θα βελτιωθούν. Πολλοί ασθενείς παρατηρούν ότι μπορούν να χάσουν ευκολότερα βάρος κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Οι θεραπείες κυτταρίτιδας μπορούν να αντικαταστήσουν τη δίαιτα και την άσκηση;

Όχι, προτείνουμε να ακολουθείτε μια καλή διατροφή και να ασκείστε συχνά  καθώς επιταχύνονται και βελτιώνονται τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Υπάρχουν και άλλες θεραπείες για την Κυτταρίτιδα ; Φυσικά ας δούμε μερικές.

Α)  Ειδική Διατροφή.

Μέσω της αλλαγής της διατροφικής συνήθειας και τις προσθήκης τροφίμων που περιεχούν υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών Ε (Καρότα – λαχανικά), βιτ. Β (θαλασσινά – δημητριακά) και βιτ. C μπορεί να επιτευχτεί μείωση της χαλάρωσης καθώς και αναστολή της χρονογήρανσης. Οι ωμές τροφές όπως π.χ Ντομάτες αυξάνουν τα επίπεδα Ελαστίνης και μπορούν να επιτύχουν μείωση της χαλάρωσης του δέρματος καθώς και αύξηση της ελαστικότητας του. Τα συμπληρώματα διατροφής Υαλουρονικού οξέως μαζί με Μαγνήσιο είναι επίσης πολύ καλά και δρουν επικουρικά μαζί με τα προηγούμενα. Χρειάζεται όμως μακροχρόνια και εξατομικευμένη προσπάθεια με αποτελέσματα που είναι μεν καλά αλλά δύσκολα όμως μπορούν να εκτιμηθούν μιας και η προσπάθεια εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς. (ΚΟΣΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ).

Β) Ενυδάτωση.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από νερό, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ένα σταθερό επίπεδο ενυδάτωσης για να εκτελεστούν οι απαραίτητες λειτουργίες του. Είναι επίσης απαραίτητο στην καύση του λίπους καθώς επίσης και στην αποβολή προϊόντων του μεταβολισμού, προϊόντα τα οποία εάν δεν αποβληθούν προκαλούν πρώιμη γήρανση και απώλεια της ελαστικότητας. Έτσι λοιπόν η ενυδάτωση αναστρέφει την γήρανση και την χαλάρωση. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. (ΚΟΣΤΟΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟ).

Γ) Ενδερμολογία – Endermologie.

Μια άλλη μη – επεμβατική θεραπευτική επιλογή. Η ενδερμολογία λειτουργεί ως ένα βαθύ θερμαντικό, λεμφικό μασάζ ενισχύοντας τον δερματικό τόνο είναι αποτελεσματική στη σύσφιξη του δέρματος. Συνήθως δρα επικουρικά με την Μεσοθεραπεία παρέχοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Μια σειρά από 8 – 10 endermologie συνεδρίες συνήθως απαιτούνται για την επίτευξη αισθητών αποτελεσμάτων. (ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ).

Δ) VelaShape.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια θεραπεία που συνδυάζει την χρήση του υπέρυθρου θερμικού φωτός, τις ραδιοσυχνότητες και το βαθύ λεμφικό μασάζ. Το Velashape προκαλεί συρρίκνωση του λιπώδους ιστου, μείωση της κυτταρίτιδας και απώλεια πόντων, ενώ παράλληλα βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και προκαλεί σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Η διαδικασία βοηθά και ενισχύει τον τόνο του δέρματος γύρω από τους γοφούς την μέση γραμμή της κοιλίας, τους μηρούς και τους γλουτούς για να δημιουργηθεί έτσι μια ομαλή ανατομική εμφάνιση. Μια σειρά από τέσσερις έως οκτώ θεραπείες μπορεί να είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί ένα αισθητό αποτελέσματα. (ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ).

Ε) Ραδιοσυχνότητες.

Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες είναι μια από τις πιο σύγχρονες μη χειρουργικές θεραπείες χρησιμοποιούμενη για την αναζωογόνηση του δέρματος. Η ραδιοσυχνότητα θερμαίνει και τροποποιεί ελαφρώς τον ευαίσθητο υποδόριο ιστό. Αυτό προκαλεί σύσπαση και συστολή του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ήπιο αποτέλεσμα ανόρθωσης <<Lifting effect >>. Παράλληλα διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου χαρίζοντας όγκο στους ιστούς. Η διαδικασία της θεραπείας είναι ανώδυνη και εύκολα πραγματοποιήσιμη, χωρίς να απαιτείται αίθουσα χειρουργείου. Ο ασθενής αμέσως επιστρέφει στις φυσικές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 3 – 4 εβδομάδες από την πρώτη θεραπεία και μπορούν να διαρκέσουν έως και 12 μήνες. Συστήνεται ένας κύκλος 4 θεραπειών με μεσοδιαστήματα μιας εβδομάδας η μια θεραπεία από την επόμενη  και φυσικά ετήσια επανάληψη. (ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ).

ΣΤ) Thermage.

Η συσκευή Thermage εκπέμπει κύματα θερμικής ενέργειας μέσω μονοπολικών ραδιοσυχνοτήτων βαθιά μέσα στην δερματική στοιβάδα έτσι προκαλεί συστολή του λιπώδους ιστού και ενεργοποιεί επίσης την παραγωγή κολλαγόνου. Συνήθως, χρησιμοποιείται στις περιοχές του προσώπου, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γύρω από τη μέση, τους γοφούς, τους μηρούς, το στομάχι και το λαιμό  μετά την  απώλεια βάρους. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως ορατά μετά την πάροδο 1-2 μηνών και μπορούν να διαρκέσουν από 12 εως 24 μήνες, χρειάζονται 1 έως 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα μερικών εβδομάδων.(ΚΟΣΤΟΣ ΥΨΗΛΟ).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

 

TOP