Λιπογλυπτική - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

ΛιπογλυπτικήΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ (Lipofilling) είναι  η μεταμόσχευση του ιδίου λίπους, ληφθέν από ένα σημείο του σώματος  που είναι σε περίσσεια (κοιλία, μηροί. . .κ.τ.λ ) και μεταφερθέν σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος που λείπει είτε λόγο γενετικής ανωμαλίας είτε λόγο γήρατος (Για παράδειγμα στο ΜΑΣΤΟ).

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η διαδικασία της ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ουσιαστικά έχει να κάνει με τη αφαίρεση του λίπους με ειδικές λεπτές κάννουλες λιποαναρρόφησης, φυσικά με τεχνική ατραυματική.

Κατόπιν, ακολουθεί ο καθαρισμός των λιποκυττάρων και η  έγχυση αυτών, με ειδικές κάννουλες, στις περιοχές στις οποίες υπάρχει ιστικό έλλειμμα. Υπάρχει και η δυνατότητα εμπλουτισμού των κυττάρων με βλαστοκύτταρα, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση στο λιπώδη ιστό. Ο εμπλουτισμός με βλαστοκύτταρα αυξάνει την επιβίωση των λιποκυττάρων και  μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Είναι φυσιολογικό μετά την ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ να υπάρχουν ορισμένες ενοχλήσεις – μικροπροβλήματα όπως για παράδειγμα οίδημα, μώλωπες, πόνος τα οποία επιλύονται σε ορισμένες μέρες.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Το κύριο πρόβλημα της ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ είναι ότι ένα μεγάλο τμήμα ή, σπάνια, όλο  το μεταμοσχευθέν λίπος μπορεί να απορροφηθεί ! Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επαναληφτεί μετά από μερικούς μήνες μια νέα συνεδρία ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ.

Πιο σπάνια, εάν το μεταμοσχευμένο λίπος τοποθετηθεί πολύ επιφανειακά μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μικρό-κύστεων οι οποίες είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες  είτε με θεραπευτική αγωγή, είτε με μικρή χειρουργική επέμβαση.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP