Μηροπλαστική (Lifting μηρών) - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Ισσόπουλος Νικόλαος

ΜΗΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (LIFTING ΜΗΡΩΝ)

ΜηροπλαστικήΗ Πλαστική Μηρών ή Lifting Μηρών επιτρέπει την αναδόμηση – αναδιοργάνωση, των κρεμάμενων χαλαρών ιστών του Μηρού, αφαιρώντας το τμήμα του δέρματος και του λίπους που βρίσκεται σε περίσσεια. Συχνά πραγματοποιείται σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση. Η δερμολιπεκτομή γίνεται στην έσω επιφάνεια του Μηρού όπου μετά από ακριβείς σχεδιασμούς και μετρήσεις  οριοθετούμε το μέγεθος της αφαίρεσης και σχεδιάζουμε την βέλτιστη  δυνατή και λιγότερο εμφανή τομή.

Η τομή  της  Πλαστικής των Μηρών  συνήθως περιορίζεται στην περιοχή της βουβωνικής πτυχής κάτω από το έκαστο ο εσώρουχο βάση του οποίου είναι καλό να γίνει ο σχεδιασμός, αλλά μπορεί και να επεκταθεί έως την έσω επιφάνεια του γόνατος μιας καi εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Κάθε περίπτωση είναι προσωποποιημένη και διαφορετική γι αυτό και το χειρουργικό πλάνο είναι κάθε φορά διαφορετικό.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι  η Πλαστική των Μηρών δεν μπορεί να αποκαταστήσει την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα που έχει ο ιστός κατά την διάρκεια την νεότητας, αλλά όπως προείπαμε αναδομεί τους ιστούς με στόχο την αποκατάσταση της χαλάρωσης.

Η επέμβαση της Πλαστικής των Μηρών μπορεί να πραγματοποιηθεί με Γενική Αναισθησία.

Μετά την επέμβαση της Πλαστικής των Μηρών είναι φυσιολογικό η περιοχή να διογκωθεί να κάνει οίδημα, τις περισσότερες φορές, αυτό το οίδημα υποχωρεί αυθόρμητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικές φορές εμφανίζονται επίσης εκχυμώσεις (μελανιές), που απορροφώνται συνήθως μέσα σε λίγες εβδομάδες. Έως ότου οι εκχυμώσεις απορροφηθούν δεν θα πρέπει η πληγείσα περιοχή να υπόκειται σε υπεριώδη ακτινοβολία (όχι λάμπες ή ήλιος), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τις παραμονής τους στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ότι οι ουλές της Πλαστικής των Μηρών τείνουν να διευρυνθούν ή να διογκωθούν πρέπει να ελαχιστοποιηθεί η τάση που εφαρμόζεται στους όχθους  του τραύματος περιορίζοντας τις κίνησης στην χειρουργημένη περιοχή. Πάντα είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών ενδυμάτων Πλαστικής Μηρών για δύο / τρείς εβδομάδες, τα οποία βοηθούν στην αποφυγή συλλογής υγρού αλλά και στην ανακατανομή των ιστών.

Οι πιθανές επιπλοκές της Πλαστικής των Μηρών, εάν η επέμβαση εκτελεστεί σωστά, είναι σπάνιες. Αποτελούν συνήθως μέρος όλων των επεμβάσεων, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση Αιματώματος, οι Επιμολύνσεις, οι παροδικές διαταραχές Αισθητικότητας, η συλλογή Ορώδους υγρού καθώς και η αργή Επούλωση. Όλες αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ουλή της τομής η οποία είναι συνήθως καλής ποιότητας, αλλά μερικές φορές, λόγω ατομικής υπέρ – αντίδρασης, μπορεί να αυξηθεί σε πάχος (υπερτροφική ουλή) ή να επεκταθεί. Έτσι λοιπόν μπορεί να χρειαστεί να επανεπέμβουμε είτε φαρμακευτικά (με την χρήση σκευασμάτων κορτιζόνης) είτε χειρουργικά.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP