Σωληνωτοί μαστοί - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΣΩΛΗΝΩΤΟΙ ΜΑΣΤΟΙ

Σωληνωτοί ΜαστοίΟ όρος «σωληνωτοί μαστοί» επικράτησε από το 1976, όταν καθιερώθηκε από τους Rees και Aston. Η εμφάνιση των Σωληνωτών μαστών γίνεται στην στην εφηβεία (12-13 ετών), πριν την ηλικία αυτή δεν υπάρχει καμία ορατή ανωμαλία. Πρόκειται για  Αισθητική δυσμορφία με πολύ σοβαρή  ψυχολογική  επιβάρυνση.

Κύριο χαρακτηριστικό των Σωληνωτών Μαστών είναι η παρουσία ενός <<δακτυλιδιού >> (ινώδους δακτυλίου) που σφίξη στην περιφέρεια το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω. Υπάρχει αδυναμία ανάπτυξης του κάτω τμήματος του μαστού με αποτέλεσμα αναγκαστικά όλος ο Μαστός να <<μπαίνει>> (προβάλει) στο σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω.

Υπάρχει μια ποικιλία ανατομικών δυσμορφιών με κυρία χαρακτηριστικά την στενεμένη βάση, την υποπλασία ποικίλου βαθμού, την ανύψωση της υπομαστικής πτυχής, την ανισομαστία και την πρόπτωση (κήλη) του  μαζικού αδένα (Μαστού).                                          

Η αντιμετώπιση των Σωληνωτών Μαστών είναι Χειρουργική έχοντας σαν στόχο την αποκατάσταση της υπομαστικής πτυχής στο σωστό ύψος, την Διατομή του ινώδους δακτυλιδιού, την αποκατάσταση του σχήματος και του όγκου του μαστού και την μείωση της θηλαίας άλω. Υπάρχει μια ποικιλία Χειρουργικών τεχνικών που μπορούν να αποκαταστήσουν τους Σωληνωτούς Μαστούς. Συνήθως η επέμβαση γίνεται υπό γενική  Αναισθησία και μέσο μια μικρής τομής περιθήλαια η Υπομάστια γίνεται  η διατομή <<το κόψιμο>> του ινώδους δακτυλιδιού και φυσικά μπορεί να μπει και Ένθεμα Σιλικόνης. Έτσι έχουμε αποκατάσταση των Σωληνωτών Μαστών, Αυξητική Μαστοπλαστική και Ανόρθωση των Μαστών (Μαστοπηξία).

Η άμεση μετεγχειρητική πορεία της  αποκατάστασης των Σωληνωτών Μαστών χαρακτηρίζεται από ένα οίδημα ή πρήξιμο το οποίο αρχίζει να μειώνεται, από το τέλος της πρώτης μετεγχειρητικής εβδομάδος. Μετά την επέμβαση η ασθενής θα φέρει ένα στηθόδεσμο από αυτοκόλλητο νάρθηκα για μια εβδομάδα! Ακολούθως αυτό θα αντικατασταθεί από ένα ειδικό άνετο αθλητικού τύπου στηθόδεσμο ο όποιος θα παραμείνει για το ακόλουθο μηνά και θα αφαιρείται μόνο κατά την διάρκεια της προσωπικής υγιεινής. Η Αφαίρεση των ραμμάτων θα γίνει από την 7Η έως την 14Η μετεγχειρητική ημέρα. Η συρραφή θα γίνει με απορροφήσιμα ράμματα, κατά περίπτωση, και δεν θα γίνει αφαίρεση. Την 1Η μετεγχειρητική εβδομάδα συστήνεται στην ασθενή ανάπαυση και αποφυγή οποιαδήποτε σωματικής κόπωσης. Την 2Η και 3Η μετεγχειρητική εβδομάδα συστήνεται στην ασθενή ο ύπνος σε ύπτια θέση (ανάσκελα), ενώ μπορεί σιγά σιγά να ξαναρχίσει τις ήπιες φυσικές δραστηριότητες (οδήγηση, ήπια εργασία, βόλτα). Μετά την 8Η εβδομάδα η ασθενής θα μπορεί να επανέλθει στις αθλητικές δραστηριότητες, που δεν απαιτούν ιδιαίτερη σωματική κόπωση, και στην πιο σκληρή σωματική εργασία. Τα αποτελέσματα της αποκατάστασης των Σωληνωτών Μαστών, αν και η απόλυτη συμμετρία είναι αδύνατο να επιτευχτεί (Ούτε στην φύση δεν υπάρχει), κρίνονται από την ασθενή συνήθως άριστα. Αποκαθιστάται πλήρως επίσης και η ψυχολογία και η σεξουαλικότητα της ασθενούς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

 

TOP