Υγρό Lifting (liquid facelift) - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΥΓΡΟ LIFTING

Υγρό ΛίφτινγκLIQUID LIFT

Με το πέρασμα των χρόνων το πρόσωπο χάνει κολλαγόνο και την ελαστίνη του με αποτέλεσμα την πτώση την χαρακτηριστικών του προσώπου. Η απώλεια του όγκου και της ελαστικότητας του προσώπου συνεπάγεται την δημιουργία ρυτίδων, γραμμών και πτυχώσεων στο δέρμα.

Το liquid facelift είναι μια τεχνική με την οποία χρησιμοποιούνται ενέσιμα υλικά προχωρημένης τεχνολογίας προκειμένου να ανορθωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Με το μη επεμβατικό liquid face lift μπορούμε να επιτύχουμε τα παρακάτω:

1. Ήπια ανόρθωση μερικών (ή συνολικών) των χαρακτηριστικών του προσώπου.
2. Εξάλειψη των ρυτίδων και των πτυχώσεων του δέρματος.
3. Αποκατάσταση του φυσικού περιγράμματος του προσώπου.

Κάποιοι ασθενείς επιδιώκουν μέσω του liquid face lift την ανόρθωση όλου του προσώπου ενώ άλλοι επιδιώκουν την βελτίωση του περιγράμματος και την ανόρθωση συγκεκριμένων μόνο χαρακτηριστικών. Έτσι τα σημάδια του χρόνου «καμουφλάρονται» χωρίς να απαιτείται η επανατοποθέτηση των ιστών χειρουργικά.

Το liquid face lift συνίσταται στην χρήση ένεσιμων υλικών όπως το υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με botox. Καλό είναι να προτιμάται η χρήση ενέσιμων υλικών δεύτερης γενιάς τα οποία προσφέρουν πιο μακροχρόνια αποτελέσματα σε σχέση μα αυτά της πρώτης. Ουσιαστικά τα ενέσιμα υλικά συμβάλλουν στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου και βοηθούν τον οργανισμό να αναπαράγει κολλαγόνο.

Καλύτεροι υποψήφιοι για την μέθοδο αυτή είναι οι ασθενείς που δεν χρειάζονται ακόμα χειρουργικό face lift διότι σε κάποιες περιπτώσεις η βλάβη είναι τόσο εκτεταμένη που αυτή η μέθοδος δεν θα δώσει ικανοποιητικό αποτέλεσμα π.χ. χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι απευθύνεται σε πρόσωπα τα οποία ακόμα δεν έχουν υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις από το πέρασμα του χρόνου καθώς καμία μη επεμβατική μέθοδος δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα face lift. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που το αποτέλεσμα ανταγωνίζεται ένα face lift αλλά αυτό είναι κάτι που ο γιατρός μπορεί να το διαπιστώσει μόνο μετά από εξέταση του ασθενούς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry