Υπεριδρωσία - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

Υπερυδρωσία

Η Υπεριδρωσία είναι μια σοβαρή ενόχληση με κύριο χαρακτηριστικό την υπερβολική εφίδρωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος όπως οι Μασχάλες, οι Παλάμες των Χεριών και τα Πέλματα των Ποδιών. Έχει σοβαρή κοινωνική και  ψυχολογική επίπτωση στον ασθενή ο οποίος  πράγματι υποφέρει.

Γενικά το πρόβλημα της Υπεριδρωσίας αρχίζει κατά την παιδική ή την εφηβική ηλικία και παραμένει για όλη την υπόλοιπη ζωή.

Οι αιτίες που επιδεινώνουν την Εφίδρωση και οδηγούν σε Υπεριδρωσία είναι πολλές, για παράδειγμα το Άγχος, ο Εκνευρισμός, η Συγκίνηση και άλλες πολλές. Καμία όμως δεν είναι η κύρια αιτία η οποία αντιμετωπίζοντας την θα σταματήσει την Υπεριδρωσία.

Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία της Υπεριδρωσίας σήμερα με πραγματικά μετρήσιμα αληθινά αποτελέσματα, με χαμηλό κόστος, χωρίς παρενέργειες είναι η έγχυση Βοτουλινικής Τοξίνης Τύπου ¨Α¨ ή BOTOX, η οποία προκαλεί την απενεργοποιήσει τον ιδρωτοποιών αδένων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (Το μόνο μειονέκτημα) 6 έως 8 μηνών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να είναι ορατά  μετά από 4 – 5 ημέρες και φτάνουν στο μέγιστο σημείο τους την 15 – 17 ημέρα. Το Botox είναι πράγματι κατά την άποψη μας η μόνη αληθινή απάντηση κατά της Υπεριδρωσίας μιας και καταφέρνει να μείωση έως και 90% την υπερβολική Εφίδρωση. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στη Υπερδρωσία των Χεριών. Εδώ πολλές φορές είναι αναγκαίο εκτός από τις παλάμες να κάνουμε BOTOX και στα δάκτυλα των χεριών αλλά και στην ραχιαία επιφάνεια του χεριού. Μόνο έτσι ο Ασθενής αισθάνεται ότι απελευθερώνεται και επανέρχεσαι στην φυσιολογική ζωή.

Η καλύτερη χρονική περίοδο για την θεραπεία της Υπερίδρωσης είναι λίγο πριν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Έτσι με δυο συνεδρίες καλύπτονται οι ετήσιες ανάγκες του ασθενούς.

Υπάρχουν και άλλες  θεραπείες  για την Υπερίδρωση όπως
α. Αφαίρεση των Ιδρωτοποιών Αδένων. Αφήνει Ουλές και Ρικνώσεις σε περιοχές ενώ δεν είναι δυνατόν να γίνει σε όλες τις περιοχές.
β. Ιοντοφόρεση. Δεν έχει καλά αποτελέσματα.
γ. Κρέμες και Σπρέι. Δεν έχουν καλά αποτελέσματα.
δ. Συμπαθεκτομή. Πολλές επιπλοκές  – Παρενέργειες  – Υποτροπές.
ε. Laser. Είναι σχετικά νέα μέθοδο κατά την οποία γίνεται χρήση ενός ειδικού Laser το οποίο καταστρέφει τις απολήξεις των νεύρων που πηγαίνουν στους Ιδρωτοποιούς Αδένες με αποτέλεσμα αυτοί να μην λειτουργούν. Για την ώρα εφαρμόζεται μόνο στις μασχάλες. Για την ώρα λέγεται  πως έχει μόνιμα και ικανοποιητικά αποτελέσματα, πάραυτα δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένο και ίσως να είναι υπερεκτιμημένο μια και δεν υπάρχει μεγάλη κλινική εμπειρία.

Κατά την γνώμη μας, όπως ακριβώς προείπαμε, η μόνη θεραπεία σήμερα με άμεσα αποτελέσματα είναι το Botox.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

 

 

TOP