Αυξητική στήθους Θεσσαλονίκη / Λάρισα - Πλαστικός Χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Αυξητική ΣτήθουςΗ Αυξητική Στήθους αποτελεί μια από τα πιο δημοφιλείς επεμβάσεις τις αισθητικής χειρουργικής, που έχει ως σκοπό την αύξηση του όγκου του μαστού, με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης κάτω από τον μαζικό αδένα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες γυναίκες κάνουν Πλαστική Στήθους με τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης και είναι ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα. ‘Ετσι αυξάνεται κατακόρυφα η θηλυκότητα, η σεξουαλικότητα τους και αποκαθίσταται η ψυχική τους υγεία.

Η Πλαστική στήθους μπορεί να γίνει με Γενική ή Τοπική Αναισθησία και Μέθη. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1 έως 2 ώρες, ενώ ο ασθενής παραμένει στην κλινική για λίγες ώρες.

Οι χειρουργικές τομές στην Αυξητική Στήθους, μπορούν να γίνουν σε 3 διαφορετικές θέσεις. Η επιλογή λοιπόν της οδού προσπέλασης διαφέρει κατά περίπτωση. Κάθε οδός προσπέλασης – τομή, είναι σωστή και αποφασίζεται κατά την διάρκεια της προ – εγχειρητικής εκτίμησης. Η επιλογή, πρέπει απαραίτητα να είναι σύμφωνη με την χειρουργική τεχνική, τον τύπο του ενθέματος και τις ανάγκες της ασθενούς.

Υπομάστιο Πτυχή : Ο μαστός (Μαζικός αδένας) δεν αγγίζεται χειρουργικά καθόλου, γιατί το ένθεμα τοποθετείται άμεσα κάτω από τον αδένα. Η τομή στην υπομάστιο πτυχή σε λίγο καιρό είναι σχεδόν αφανής .

Περιθηλαία (Κάτω μισό της θηλής) : Οι τομές, λόγω τις διαφοράς χρώματος του δέρματος,  σε λίγο καιρό είναι  αφανής. Ο μαζικός αδένας όμως τέμνεται χειρουργικά μιας και το ένθεμα πρέπει να περάσει μέσω εκείνου για να φτάσει κάτω από τον αδένα.

Μασχαλιαία : Οι τομές είναι κρυμμένες  στην μασχαλιαία αύλακα. Διαμέσο αυτής της  τομής είναι προτιμότερο να τοποθετηθεί μια στρογγυλή πρόθεση και όχι ανατομική. Ενώ η πιθανή αντικατάσταση της πρόθεσης (Εάν είναι απαραίτητη) είναι πιο δύσκολη. Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα καταστροφής των μασχαλιαίων λεμφικών αγγείων.

Η θέση του ενθέματος στην Αυξητική Στήθους μπορεί να είναι: α) Κάτω από τον Μαζικό αδένα β) Κάτω από το Μύ γ) “Dual-Plane” μερικός κάτω από τον Μύ και κάτω απο τον Μαστό.

Η άμεση μετεγχειρητική πορεία της Αυξητικής στήθους χαρακτηρίζεται από ένα οίδημα ή πρήξιμο, το οποίο αρχίζει να μειώνεται, από το τέλος της πρώτης μετεγχειρητικής εβδομάδος, παραμένοντας όμως από λίγες εβδομάδες έως λίγους μήνες. Μετά την επέμβαση της Αυξητικής Στήθους, η ασθενής θα φέρει ένα στηθόδεσμο από αυτοκόλλητο νάρθηκα για μια εβδομάδα. Ακολούθως αυτό θα αντικατασταθεί από ένα ειδικό άνετο στηθόδεσμο, ο όποιος θα παραμείνει για το ακόλουθο μηνά και θα αφαιρείται  μόνο κατά την διάρκεια της προσωπικής υγιεινής. Η αφαίρεση των ραμμάτων θα γίνει από την 7Η έως την 14Η  μετεγχειρητική ημέρα ‘Η η συρραφή θα γίνει με απορροφήσιμα ράμματα, κατά περίπτωση, και δεν θα γίνει αφαίρεση, Την 1Η μετεγχειρητική εβδομάδα συστήνεται στην ασθενή ανάπαυση και αποφυγή οποιαδήποτε σωματικής κόπωσης. Την 2Η και 3Η μετεγχειρητική εβδομάδα, συστήνεται στην ασθενή ο ύπνος σε ύπτια θέση (ανάσκελα), ενώ μπορεί σιγά  σιγά να ξαναρχίσει τις ήπιες φυσικές δραστηριότητες (οδήγηση, ήπια εργασία, βόλτα). Μετά την 8Η εβδομαδα η ασθενής θα μπορεί να επανέλθει στις αθλητικές δραστηριότητες, που δεν απαιτούν ιδιαίτερη σωματική κόπωση, και στην πιο σκληρή σωματική εργασία.

Το αποτέλεσμα της Αυξητικής Στήθους είναι διαρκείας. Όμως η βαρύτητα και η γήρανση μπορούν μακροπρόθεσμα με βραδύτερο ρυθμό, να αλλάξουν την όψη του μαστού, όπως συμβαίνει σε κάθε φυσιολογικό μαστό.

Πιθανές επιπλοκές της Αυξητικής στήθους είναι η συλλογή αιματώματος, η επιμόλυνση του τραύματος καθώς και η εμφάνιση ενός <<περιβλήματος>> μιας λεγόμενης κάψας. Σε ορισμένες περίπτωσεις αυτή η κάψα μπορεί να συρρικνωθεί και να δημιουργήσει ένα σκληρό επώδυνο <<περίβλημα>>, οι πιθανότητες είναι περίπου 3%. Σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η επανεπέμβαση και η αλλαγή της πρόθεσης.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry