Λιποαναρρόφηση σε Θεσσαλονίκη / Λάρισα - Πλαστικός Χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση, η οποία πραγματοποιείται στο ιατρικό κέντρο του πλαστικού χειρουργού Νικόλαου Ισσόπουλου στη Θεσσαλονίκη & Λάρισα, αποτελεί την πιο άμεση και αποτελεσματική μέθοδο για την πλήρη απομάκρυνση των λιποειδών από διάφορα σημεία του σώματος. Πέραν της αισθητικής αποκατάστασης του σώματος, η λιποαναρρόφηση, προσφέρει σημαντικά οφέλη για τη σωματική και ψυχολογική υγεία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα συσσώρευσης λίπους. Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν στην Αμερική, τα άτομα που έχουν απομακρύνει τα λιποειδή με λιποαναρρόφηση εμφανίζουν σημαντική μείωση του αριθμού των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα και του επιπέδου χοληστερόλης. Η δραματική αυτή μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων οφείλεται στο γεγονός ότι η λιποαναρρόφηση απομακρύνει μόνιμα τα λιποκύτταρα από το σώμα.

Η Λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική πράξη, η οποία επιτρέπει την αφαίρεση, χωρίς ορατές ουλές, του υποδόριου λίπους από οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Έτσι λοιπόν μπορούμε να αφαιρέσουμε λίπος από την κοιλία, τα ισχία, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα, το πηγούνι, τις παρειές, τον λαιμό τους βραχίονες και ου το καθεξής. Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι σχεδόν σε όλες τις περιοχές του σώματος, μπορεί να γίνει Λιποαναρρόφηση.

Είναι δυνατόν οι διάφορες περιοχές του σώματος να αντιμετωπισθούν στον ίδιο χειρουργικό χρόνο ή μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα η μια από την άλλη. Όπως κάθε ασθενής είναι μοναδικός έτσι και ο σχεδιασμός της κάθε επέμβασης είναι μοναδικός  και εξατομικευμένος. Η Λιποαναρρόφηση απευθύνεται  σε ασθενείς με σχετικά φυσιολογικό βάρος, οι οποίοι παρουσιάζουν τοπική εναπόθεση λίπους, η οποία προκαλεί με την σειρά της δυσαναλογίες στην εμφάνιση.

Η ηλικία συνήθως δεν λαμβάνεται υπόψη στην Λιποαναρρόφηση, παρόλα αυτά οι ασθενείς μιας προχωρημένης ηλικίας με μειωμένη ελαστικότατα δέρματος δεν θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως οι νεότεροι ασθενείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χειρούργος μπορεί να προτείνει στον ασθενή την πιθανότητα της αφαίρεσης δέρματος και λίπους μαζί, όπως πχ στην κοιλιοπλαστική ή στην μηροπλαστική.

Η επέμβαση της Λιποαναρρόφησης γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία. Μετά την αναισθησία μέσω μικρών δερματικών τομών 2 – 3 mm και αφού εισέλθουν στο υποδόριο λίπος ειδικές κάνουλες, διενεργείται η Λιποαναρρόφηση. Μαζί με το λίπος είναι αλήθεια πώς αναρροφάται και μια μικρή ποσότητα υγρών. Τα υγρά που χάνονται σε εκτεταμένες Λιποαναρροφήσεις πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα ενδοφλέβια κατά την διάρκεια, ή μετά την επέμβαση. Κατά την Λιποαναρρόφηση επίσης επέρχεται σύνθλιψη πολλών αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα μετά την Λιποαναρρόφηση να παρουσιάζονται πολλές εκχυμώσεις (μώλωπες) οι οποίες θα απορροφηθούν στην διάρκεια των 15 ημερών. Ο χειρουργικός χρόνος της Λιποαναρρόφησης διαφέρει σημαντικά από περίπτωση σε περίπτωση  και μπορεί να είναι από 1 – 4 ώρες. Εξαρτάται δε άμεσα από τις περιοχές που θα γίνει η Λιποαναρρόφηση, την ποσότητα του λίπους, την αναισθησία και φυσικά την τεχνικοί που θα εφαρμοστεί.

Μετεγχειρητικά ο ασθενής πρέπει να παραμείνει χωρίς ιδιαίτερες δραστηριότητες έως την επομένη μέρα. Μετά μπορεί να επανέλθει στις φυσικές του δραστηριότητες. Είναι φυσιολογική μια σχετική αδυναμία, ένα πρήξιμο, ένα αίσθημα καύσου καθώς επίσης και μια πρόσκαιρη απώλεια της αισθητικότητας για μερικές ημέρες. Μερικές φορές, η απώλεια της αίσθησης μπορεί να παραμείνει και για μερικές εβδομάδες. Ο ασθενής θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά ένα ειδικό πιεστικό ένδυμα, για μερικές εβδομάδες. Μετά από 15 ημέρες ο ασθενής θα πρέπει και θα μπορεί να κάνει λεμφικό μασάζ στην χειρουργημένη περιοχή, με σκοπό την μείωση του πρηξίματος αλλά και των ανωμαλιών που θα δημιουργούνται κατά την διάρκεια της επουλώσεις. Οι μικρές τομές της Λιποαναρρόφησης είναι μόνιμες, αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνονται σχεδόν αόρατες. Ο ασθενής επανέρχεται στη εργασία του μετά από μια εβδομάδα. Οι ήπιες αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να επαναληφτούν μετά από 3 εβδομάδες, ενώ οι πιο έντονες μετά από 4 εβδομάδες.

Τα τελικά αποτελέσματα της Λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα και  μπορούν να εκτιμηθούν καλύτερα μετά από την πάροδο 4 έως 6 εβδομάδων.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry