Υαλουρονικό οξύ - Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη Νικόλαος Ισσόπουλος

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Υαλουρονικό ΟξύΗ δομή του ΔΕΡΜΑΤΟΣ με την πάροδο του χρόνου αλλάζει. Έτσι λοιπόν το δέρμα γίνεται λιγότερο εύκαμπτο, περισσότερο ανελαστικό, ενώ η επιδερμίδα αφυδατώνεται και δεν ανανεώνεται πια με τον ίδιο ρυθμό : Όλοι αυτοί οι παράγοντες  λοιπόν, επηρεάζουν την τελική όψη του δέρματος.

ΕΝΑ ΥΓΕΙΕΣ ΔΕΡΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΤΟΙΒΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Το δέρμα μας περιέχει από την φύση του ένα συστατικό το ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ το όποιο ουσιαστικά συγκρατεί το νερό στις δερματικές δομές και ενυδατώνει έτσι το δέρμα. Η φόρμα λοιπόν ο όγκος και η όψη του δέρματος είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενες από τα επίπεδα του ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ τα οποία μειώνονται με την  πάροδο του χρόνου.

Η γήρανση είναι μια φυσιολογική διαδικασία και πολλοί άνθρωποι επιδιώκουν να αισθάνονται και να δείχνουν όμορφοι διατηρώντας όμορφα και νεανικά τα φυσικά τους χαρακτηριστικά συμφώνα πάντα με την ηλικία τους :

Το ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ  ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ “DERMALFILLERS”

Η θεραπεία με filler ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ διαρκεί συνήθως 20 – 30 λεπτά. Με την χρήση μια πολύ λεπτής βελόνης γίνεται η έγχυση του Υαλουρονικού οξέως υποδόρια στις πιο λεπτές ρυτίδες του δέρματος ή πιο βαθειά για την θεραπεία των εν τω βάθη ρυτίδων. Μετά την έγχυση μπορούν να εμφανιστούν ένα ήπιο οίδημα καθώς και μια ήπια ερυθρότητα που θα εξαφανιστούν στις επόμενες ώρες.

Η έγχυση του ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ δεν είναι συνήθως επώδυνη. Ο πόνος διαφέρει και είναι υποκείμενος της ατομικής ευαισθησίας ενώ παράλληλα εξαρτάται και από την θέση που γίνεται η έγχυση και την ποσότητα του ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ. Τα χείλη για παράδειγμα, είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα και είναι συνήθως απαραίτητη η εφαρμογή μιας τοπικής αναισθητικής γέλης τριάντα λεπτά πριν την έγχυση ή μπορεί να γίνει χρήση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ με τοπικό αναισθητικό (0,3%lidocaina). Στην ρίνο – χειλική αύλακα μπορεί να γίνει έγχυση χωρίς τοπική αναισθησία.

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει πολύ προσεγμένη εκτίμηση των δυνατοτήτων και των ορίων της θεραπείας, καθώς και του πιθανού αποτελέσματος. Μια ασθενής για παράδειγμα, με βαθιές ρίνο – χειλικές ρυτίδες, δεν μπορεί να περιμένει ότι αυτές θα εξαφανιστούν με 1ml ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει πως θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες (2 – 3) και φυσικά περισσότερο υλικό για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αύξηση του όγκου των χειλιών εξαρτάται επίσης από την αρχόμενη κατάσταση. Όποιος έχει πολύ μικρά και λεπτά χείλια 1ml φτάνει για την αύξηση του ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΥΣ ΜΟΝΟ. Για μια ολοκληρωμένη θεραπεία θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 – 3 συνεδρίες σε ένα μεσοδιάστημα 1 – 2 εβδομάδων η μια από την άλλη. Αυτό επιτρέπει τον προοδευτικό έλεγχο της αύξησης του όγκου, καθώς επίσης και την αποφυγή πιθανών επιπλοκών από την γρήγορη έγχυση. Όταν απαιτείται αύξηση μόνο του περιγράμματος με ήπια αύξηση του όγκου, τότε μια και μονή συνέδρια είναι αρκετή και το αποτέλεσμα θα ικανοποιεί κάθε απαίτηση.

ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ είναι μια  ουσία (γλυκοζαμινογλυκάνη) που φυσιολογικά περιέχεται στον οργανισμό μας : αυτό που χρησιμοποιούμε στο εμπόριο συντίθεται στο εργαστήριο και μετά από κάθε έγχυση απορροφάται από τον οργανισμό.

Η διάρκεια δράσης του διαφέρει από άτομο σε άτομο : σε ορισμένες περιπτώσεις αν και επέρχεται μείωση της ποσότητας του, μπορεί να δει κάνεις διάρκεια δράσης μεγαλύτερη των 8 μηνών. Σε άλλες περίπτωσης πάλι είναι απαραίτητο μετά 3 μήνες να επαναλάβουμε την συνεδρία. Δεν πρέπει λοιπόν κάνεις να περιμένει αποτελέσματα σταθερά και μόνιμα στον χρόνο. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ  ΜΟΝΙΜΑ.

Το κόστος της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ κυμαίνεται από 150 – 250€ ανάλογα με την έκταση της περιοχής και την ποσότητα του φαρμάκου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry