Αποτρίχωση laser στη Θεσσαλονίκη / Πλαστικός Χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ στη Θεσσαλονίκη

iatrio

Η αποτρίχωση Laser αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες μεθόδους αποτρίχωσης, σε όλο τον κόσμο. Η μέθοδος αυτή αποδεδειγμένα αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αποτρίχωσης λόγω της ακρίβειας της, δρα επιλεκτικά στον στόχο – τρίχα αφήνοντας ανέπαφους τους ιστούς γύρω από την τρίχα. Αυτό σημαίνει ότι είναι άκρως ακίνδυνη διότι δεν ερεθίζει το δέρμα όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης (ξύρισμα, κρέμες, κεριά, συσκευές αποτρίχωσης) οι οποίες ερεθίζουν το δέρμα, στην πλειάδα των περιπτώσεων. Επίσης, η αποτρίχωση Laser μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του προσώπου και του σώματος, εν αντιθέσει των παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης.

Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με Laser είναι μόνιμο καθώς οι δέσμες φωτός καταστρέφουν τα αναγεννητικά κύτταρα που παράγουν τριχοφυΐα. Επιπλέον, η αποτρίχωση Laser είναι ανώδυνη διότι πραγματοποιείται επάλειψη αναισθητικής κρέμας στις περιοχές που εφαρμόζεται προκειμένου να μην προκληθεί καμία ενόχληση στο δέρμα. Πλέον των υπόλοιπων πλεονεκτημάτων της αποτρίχωσης Laser είναι το χαμηλό κόστος εν συγκρίσει των παραδοσιακών μεθόδων. Αν αναλογιστεί κανείς τον χρόνο και τα ποσά που δαπανά κατά την εφαρμογή των παραδοσιακών μεθόδων θα διαπιστώσει ότι το κόστος της αποτρίχωσης Laser είναι αδιαμφισβήτητα χαμηλότερο.

 

Η αποτρίχωση Laser είναι αποδεδειγμένα πλέον η πιο αποτελεσματική, μόνιμη και απόλυτα ασφαλής αντιμετώπιση της τριχοφυΐας. Είναι η πιο διαδεδομένη μη επεμβατική μέθοδος με τέλεια αισθητικά αποτελέσματα μιας και αυτό που υπόσχεται, όταν γίνεται σωστά και από έμπειρο προσωπικό, μπορεί να το τηρήσει.

Ο Κύκλος Ζωής της Τρίχας

Ο κύκλος ζωής της τρίχας ακολουθεί τα εξής στάδια:

Στάδιο Αναγενές ή στάδιο ανάπτυξης της τρίχας.

Στάδιο Καταγενές ή στάδιο ηρεμίας – σταθεροποίησης της τρίχας.

Στάδιο Τελογενές ή στάδιο απόπτωσης της τρίχας.

Στο πρώτο στάδιο της Αναγενούς – Ανάπτυξης της τρίχας υπάρχει μια υπερπαραγωγή και παράλληλα μια  αυξημένη συγκέντρωση της μελανίνης (Πρωτεΐνη – χρωστική των τριχών και του δέρματος) στο τριχοθυλάκιο. Ο τύπος της Laser Αποτρίχωσης έχει σαν στόχο τα χρωμοφόρα δηλαδή στην περίπτωση μας την Μελανίνη και κατ’ επέκταση τα τριχοθυλάκια που έχουν υψηλή συγκέντρωση Μελανίνης. Η πληθώρα των τριχοθυλακίων  με υψηλή συγκέντρωση μελανίνης, βρίσκεται στο Αναγενές στάδιο 85%. Στα άλλα στάδια δε και υψηλή συγκέντρωση μελανίνης  δεν έχουμε και η παραγωγή της είναι μικρή, αλλά και το ποσοστό των τριχοθυλακίων επί του συνόλου των τριχών είναι μικρό έως και 15%. Είναι φανερό λοιπόν ότι η Laser Αποτρίχωση θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα στις τρίχες της Αναγενούς φάσεως και εφόσον μόνο το 85% βρίσκεται στην φάση αυτή κάθε φορά, θα χρειαστούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες έως ότου το αποτέλεσμα να είναι τέλειο και μόνιμο.

Η Laser Αποτρίχωση λοιπόν είναι πολύ ασφαλής μέθοδος, που στοχεύει το τριχοθυλάκιο και δεν επηρεάζει, όταν γίνεται σωστά, τον γύρο ιστό. Η επιλογή του ειδικού  Laser Αποτρίχωσης αλεξανδρίτη αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την Ασφάλεια αλλά και για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η μέθοδος Apogee+, που χρησιμοποιείται στο ιατρείο, ενδείκνυται για άτομα όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, για όλους τους τύπους δέρματος, σε όλες τις περιοχές (πρόσωπο, σώμα) με εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην διάρκεια της κύησης μπορείτε να κάνετε θεραπεία. Απαιτείται όμως η έγγραφη άδεια του γυναικολόγου σας.

 ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1) ΟΧΙ στην θεραπεία όταν υπάρχει πρόσφατο μαύρισμα.

2) ΟΧΙ σε προϊόντα τεχνητού μαυρίσματος (self tanning).

3) ΟΧΙ σε προϊόντα που αποχρωματίζουν τις τρίχες.

4) ΟΧΙ στην αφαίρεση τριχών με τσιμπιδάκι, βελόνα, κερί, χαλάουα έως 4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία.

5) Ενημερώστε για νοσήματα από τα οποία πάσχετε ή για φάρμακα που λαμβάνετε συστηματικά. Ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά ασπιρίνη, αντιπηκτικά, συμπληρώματα σιδήρου, ginko, σκόρδου, ginseng μπορεί να εμφανίσουν παροδική ερυθρότητα.

6) Ενημερώστε για ύπαρξη μόνιμου make up (tattoo).

7) Αφαιρέστε κάθε ίχνος καλλυντικού στην υπό θεραπεία περιοχή.

8) Στις μασχάλες και το μπικίνι ξυρίστε μια μέρα πριν τη θεραπεία την περιοχή.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε μερικές περιπτώσεις, έπειτα από την αποτρίχωση laser μπορεί να εμφανιστεί μια ήπια τοπική ερυθρότητα, ίσως και οίδημα, που διαρκούν από 1 – 2 ώρες έως και 1 ημέρα. Τις επόμενες ημέρες αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιούμε  αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry