Αποτρίχωση laser στη Θεσσαλονίκη / Πλαστικός Χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ στη Θεσσαλονίκη

iatrioΗ αποτρίχωση Laser είναι αποδεδειγμένα πλέον η πιο αποτελεσματική, μόνιμη και απόλυτα ασφαλής αντιμετώπιση της τριχοφυΐας. Είναι η πιο διαδεδομένη μη επεμβατική μέθοδος με τέλεια αισθητικά αποτελέσματα μιας και αυτό που υπόσχεται, όταν γίνεται σωστά και από έμπειρο προσωπικό, μπορεί να το τηρήσει.

Ο Κύκλος Ζωής της Τρίχας

Ο κύκλος ζωής της τρίχας ακολουθεί τα εξής στάδια:

Στάδιο Αναγενές ή στάδιο ανάπτυξης της τρίχας.

Στάδιο Καταγενές ή στάδιο ηρεμίας – σταθεροποίησης της τρίχας.

Στάδιο Τελογενές ή στάδιο απόπτωσης της τρίχας.

Στο πρώτο στάδιο της Αναγενούς – Ανάπτυξης της τρίχας υπάρχει μια υπερπαραγωγή και παράλληλα μια  αυξημένη συγκέντρωση της μελανίνης (Πρωτεΐνη – χρωστική των τριχών και του δέρματος) στο τριχοθυλάκιο. Ο τύπος της Laser Αποτρίχωσης έχει σαν στόχο τα χρωμοφόρα δηλαδή στην περίπτωση μας την Μελανίνη και κατ’ επέκταση τα τριχοθυλάκια που έχουν υψηλή συγκέντρωση Μελανίνης. Η πληθώρα των τριχοθυλακίων  με υψηλή συγκέντρωση μελανίνης, βρίσκεται στο Αναγενές στάδιο 85%. Στα άλλα στάδια δε και υψηλή συγκέντρωση μελανίνης  δεν έχουμε και η παραγωγή της είναι μικρή, αλλά και το ποσοστό των τριχοθυλακίων επί του συνόλου των τριχών είναι μικρό έως και 15%. Είναι φανερό λοιπόν ότι η Laser Αποτρίχωση θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα στις τρίχες της Αναγενούς φάσεως και εφόσον μόνο το 85% βρίσκεται στην φάση αυτή κάθε φορά, θα χρειαστούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες έως ότου το αποτέλεσμα να είναι τέλειο και μόνιμο.

Η Laser Αποτρίχωση λοιπόν είναι πολύ ασφαλής μέθοδος, που στοχεύει το τριχοθυλάκιο και δεν επηρεάζει, όταν γίνεται σωστά, τον γύρο ιστό. Η επιλογή του ειδικού  Laser Αποτρίχωσης αλεξανδρίτη αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την Ασφάλεια αλλά και για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η μέθοδος Apogee+, που χρησιμοποιείται στο ιατρείο, ενδείκνυται για άτομα όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, για όλους τους τύπους δέρματος, σε όλες τις περιοχές (πρόσωπο, σώμα) με εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην διάρκεια της κύησης μπορείτε να κάνετε θεραπεία. Απαιτείται όμως η έγγραφη άδεια του γυναικολόγου σας.

 ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1) ΟΧΙ στην θεραπεία όταν υπάρχει πρόσφατο μαύρισμα.

2) ΟΧΙ σε προϊόντα τεχνητού μαυρίσματος (self tanning).

3) ΟΧΙ σε προϊόντα που αποχρωματίζουν τις τρίχες.

4) ΟΧΙ στην αφαίρεση τριχών με τσιμπιδάκι, βελόνα, κερί, χαλάουα έως 4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία.

5) Ενημερώστε για νοσήματα από τα οποία πάσχετε ή για φάρμακα που λαμβάνετε συστηματικά. Ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά ασπιρίνη, αντιπηκτικά, συμπληρώματα σιδήρου, ginko, σκόρδου, ginseng μπορεί να εμφανίσουν παροδική ερυθρότητα.

6) Ενημερώστε για ύπαρξη μόνιμου make up (tattoo).

7) Αφαιρέστε κάθε ίχνος καλλυντικού στην υπό θεραπεία περιοχή.

8) Στις μασχάλες και το μπικίνι ξυρίστε μια μέρα πριν τη θεραπεία την περιοχή.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε μερικές περιπτώσεις, έπειτα από την αποτρίχωση laser μπορεί να εμφανιστεί μια ήπια τοπική ερυθρότητα, ίσως και οίδημα, που διαρκούν από 1 – 2 ώρες έως και 1 ημέρα. Τις επόμενες ημέρες αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιούμε  αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP