Ανόρθωση μαστών - μαστοπηξία / Πλαστικός Χειρουργός Νικόλαος Ισσόπουλος

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ – ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ

20120623173452Η Ανόρθωση Μαστών –  Μαστοπηξία αποτελεί επέμβαση της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής που έχει σαν σκοπό την αναδόμηση του μαστού χωρίς να μειωθεί ή να αυξηθεί ο όγκος του. Η επέμβαση αποσκοπεί στην ανακατανομή – ανακατασκευή του μαστού με παράλληλη μετατόπιση της θηλής πιο ψηλά από την προϋπάρχουσα θέση. Η ανόρθωση στήθους – Μαστοπηξία από μόνη της δεν αυξάνει το μέγεθος του μαστού. Εάν κατά περίπτωση χρειαστεί να υπάρξει αύξηση του όγκου, τότε αυτή επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης και Ανόρθωση – Μαστοπηξία.

Συστήνεται στην ασθενή η αποφυγή λήψης ασπιρίνης ή φαρμάκων που περιέχουν παρόμοιο δραστική ουσία για 2 εβδομάδες πριν και 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Οι ασθενείς που κάνουν λήψη αντισυλληπτικών πρέπει να διακόψουν την αγωγή ένα μήνα πριν την επέμβαση ενώ δοθεί επίσης και ένας πλήρης προ – εγχειρητικός έλεγχος.

Η επέμβαση της Ανόρθωσης  Στήθους – Μαστοπηξίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία, με μέθη ή με γενική αναισθησία.

Πριν από την επέμβαση μετριούνται, σχεδιάζονται και καταγράφονται στο σώμα της ασθενούς ειδικές μετρήσεις σε όρθια θέση που αποτελούν τα οδηγά σημεία της Ανόρθωσης – Μαστοπηξίας  και προοιωνίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση της Ανόρθωσης Στήθους ουσιαστικά έχει να κάνει με την αφαίρεση ενός τμήματος δέρματος από τον Μαστό με ταυτόχρονη ανύψωση του συμπλέγματος θηλής – θηλαίας Άλου και φυσικά την αναδόμηση των γύρω ιστών έτσι ώστε να επιτευχτεί ανύψωση και ομοιογένεια  στο νέο Μαστό.

Οι τομές – ουλές αυτής της επέμβασης καλυτερεύουν εμφανισιακά με την πάροδο του χρόνου, είναι όμως μόνιμες. Σύμφωνα πάντα με την εφαρμοζόμενη τεχνική Ανόρθωσης – Μαστοπηξίας μπορεί να υπάρχει μόνο μια περιθήλαια τομή ή να ενώνεται με μια κάθετη τομή και αν είναι  απαραίτητο να υπάρχει και μια τρίτη τομή στην υπομάστιο αύλακα. Δεν υπάρχουν τομές και ουλές πάνω από το επίπεδο της θηλής.

Η άμεση μετεγχειρητική πορεία της Ανόρθωσης Στήθους χαρακτηρίζεται από ένα οίδημα ή πρήξιμο το οποίο αρχίζει να μειώνεται έως ότου εξαφανιστεί πλήρως την 3Η – 4Η μετεγχειρητική ημέρα. Ένα ήπιο οίδημα μπορεί να παραμείνει για λίγες εβδομάδες ακόμη.

Μετά την επέμβαση η ασθενής θα φέρει ειδική επίδεση, η όποια θα παραμείνει για τις επόμενες 48 ώρες και θα αφαιρεθεί για να αντικατασταθεί με ένα ειδικό άνετο στηθόδεσμο ο όποιος θα παραμείνει για τους επόμενους 3 μήνες και θα αφαιρείται μόνο κατά την διάρκεια της προσωπικής υγιεινής. Η Αφαίρεση των ραμμάτων θα γίνει από την 5Η μετεγχειρητική ημέρα. Η συρραφή θα γίνει με απορροφήσιμα ράμματα, κατά περίπτωση, και δεν θα γίνει αφαίρεση. Την 1Η και 2Η μετεγχειρητική εβδομάδα συστήνεται στην ασθενή ανάπαυση και αποφυγή οποιαδήποτε σωματικής κόπωσης και φυσικά η μη ανύψωση των χεριών. Μπάνιο και ντους μετά την αφαίρεση της επίδεσης συνήθως μια εβδομάδα μετά. Την 2Η και 3Η μετεγχειρητική εβδομάδα συστήνεται στην ασθενή ο ύπνος σε ύπτια θέση (ανάσκελα), ενώ μπορεί σιγά – σιγά να ξαναρχίσει τις ήπιες φυσικές δραστηριότητες (οδήγηση, ήπια εργασία, βόλτα). Μετά την 2Η εβδομάδα η ασθενής θα μπορεί να ξαναρχίσει την σεξουαλική της δραστηριότητα, και να ταξιδέψει. Μετά την 3Η εβδομαδα η ασθενής θα μπορεί να επανέλθει στις αθλητικές δραστηριότητες, που δεν απαιτούν ιδιαίτερη σωματική κόπωση. Μετά την 6Η εβδομαδα  η ασθενής θα μπορεί να επανέλθει στις αθλητικές δραστηριότητες, που  απαιτούν ιδιαίτερη σωματική κόπωση.

Οι πιθανές επιπλοκές της Ανόρθωσης – Μαστοπηξίας είναι α) Αιμάτωμα β) Νέκρωση του δέρματος γ) Κακή θέση της νέας θηλής δ) Υπερτροφικές ουλές ε) Απώλεια αισθητικότητας θηλής (Η επαναφορά απαιτεί χρόνο και συνήθως επανέρχεται πλήρως) ε) Πιθανή χειρουργική αναθεώρηση (Με τοπική αναισθησία 6 μήνες μετά).

Σε γενικές γραμμές οι επιπλοκές της Ανόρθωσης – Μαστοπηξίας είναι σπάνιες ενώ εύκολα μπορούν, συνήθως, να αντιμετωπισθούν χωρίς να αφήσουν μόνιμες βλάβες.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.

Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

TOP
Surgical Artistry

Surgical Artistry